Близките на несправедливо обвинения в трафик на бежанци в Гърция – Тошко Тодоров, търсят всячески помощ от институциите. Днес Стефани Тодорова, дъщеря на Тодор, е входирала официални молби до Генералния консул на България в Солун, до Президента, Главния прокурор, Министъра на правосъдието, Външния министър, Омбудсмана на България, Окръжна и Районна прокуратура – Пловдив и до Апелативния прокурор на Гърция.

В молбата си Стефани е описала целият казус и нелепия арест на баща й. Оказва се, че в момента тече и подписка в село Столетово, както и в региона, в подкрепа на Тодор Тодоров.

„Един български гражданин не трябва да е в затвора за деяние, което не е извършил. Чувстваме се затворници в собствената си държава. Призовавам ви да окажете нужната подкрепа, защото в утрешния ден всеки един от нас би могъл да бъде в тази нелепа ситуация. Моля, осигурете служебен ред, по който да бъдат представени всички документи оневиняващи Тодоров пред гръцките власти”, се казва в част от молбата на Стефания до институциите.

Освен писмото, тя е представила и всички доказателства за невинността на баща й.

Вчера бе проведено съдебно заседание в Окръжен съд, в което трябваше да се реши дали Тодоров да бъде екстрадиран от страната.

В съдебното заседание защитата на Тодоров представи редица доказателства за невинността на клиента си. Адвокат Гънчо Гънчев депозира договора за покупко – продажбата на кемпера, както и служебна бележка от работодателят на Тодоров, че на въпросните дати на предстъплението, той е бил на работа. 

Невалидни талони са единствените доказателства срещу Тодор, обвинен за трафик на мигранти в ГърцияПо време на престъплението мъжът е бил на работа и не е подозирал, че ще бъде съден

В четвъртък Тошко Тодоров отново ще застане пред съда. Магистратите ще решат дали мъжът ще остане в ареста или ще бъде освободен.

Припомняме, че Тодор Тодоров е работил като международен шофьор. През 2019 година той е собственик на кемпер, който обаче обявил за продажба. На телефонния му номер позвънил мъж от Плевен с желание да закупи превозното средство. Въпросният господин пристигнал със свой „колега“ италианец. Тримата посетили нотариус, кемперът бил прехвърлен и Тодор забравил за съществуването на превозното средство.    

Втори протест в Пловдив днес! Десетки се събраха в подкрепа на мъж, заплашен от екстрадиция в Гърция