Втори протест се оформи пред сградата на съда в Пловдив. Близо 50 души от село Столетово се събраха, за да подкрепят свой близък, приятел и съселянин, спрямо който до броени минути ще бъде решено дали да бъде екстрадиран в Гърция. Как се стигна дотук?

Тодор Тодоров е работил като международен шофьор. През 2019 година той е собственик на кемпер, който обаче обявил за продажба. На телефонния му номер позвънил мъж от Монтана с желание да закупи превозното средство. Въпросният господин пристигнал със свой „колега“ италианец. Тримата посетили нотариус, кемперът бил прехвърлен и Тодор забравил за съществуването на превозното средство.

Преди седмица, обаче Тодоров е арестуван. Причината е, че с кепера, който той бил продал преди близо две години е извършен трафик на мигранти. Превозното средство било спряно в Гърция, а вътре били намерени незаконно пребиваващи в южната ни съседка чужди граждани. Кемперът, обаче все още бил с български регистрационни номера, а справката на гръцката полиция показала, че собственик е Тодор Тодоров.

„От година и половина той се издирва, но никой не го е търсил вкъщи. Имаме договори за покупко-продажбата, имаме всички необходими документи, Имаме и документи, че Тодор никога не е пребивавал в Гърция. Сега, обаче той е в ареста, а съдът ще решава далиса бъде екстрадиран“, това заявя дъщерята на Тодоров Стефани.

В знам на подкрепа пред съда е и кметът на село Столетово Мирослав Колев, той е категоричен, че Тодор няма вина за случилото се и всячески ще се борят да докажат това.

Дъщерята на Тодоров разказа още, че в гръцките арести е било пълно с българи, пострадали по същата схема.

До броени минути ще започне делото, на което ще се реши дали Тодоров ще бъде екстрадиран за Гърция или не.

Очаквайте подробности!