Жител на пловдивското село Марково се оплака от системен тормоз , който негов съселянин налага на семейството му.  Преди седмица Сотир Пърнев е нападнат от Атанас Спиров – Луката и  бит. На следващия ден обзорното стъкло на автомобила му е разбито. Мъжът, който е бивш полицай , е подал жалби в Първо районно и прокуратурата . Също така си е извадил и медицинско.

Нападението е станало на 5 септември вечерта.  Пърнев и съпругата му Мария са собственици на едно от най- посещаваните бистра в Марково – „Оазис”. Вечерта  в заведението имало празник, който приключил малко след 22 часа и семейството започнало да почиства.  „Чух някакви гласове отвън  и излязох да видя кой е. Стори ми се , че чувам гласа , на един от мъжете, който беше на празника и извиках „Наско, ти ли си?”  В същото време силуетът се приближи и ми каза :„Какво искаш , бе, п..ст!?” Тогава видях, че е Луката идва към мен , приближи се , наплю ме. Аз се обърнах и му казах да си ходи, а той ме вкара с ритник в заведението. Жена ми се уплаши много и му се разкрещя да се маха!” разказа Сотир за TrafficNews.

На следващия ден Пърнев намерил автомобила си със счупено задно обзорно стъкло. Минути преди това вижда до заведението автомобила на Луката.

Мъжът е пуснал жалби и за двата случая. С жена му са били и на психиатър. „От вчера и двама сме на ксанакс. Тя е в стрес, заключва се , когато е сама в заведението. Намалихме работното време до 19 часа, защото се тревожим, че този човек , може отново да ни нападне” твърди Сотир. Казва , че Спиров не за първи път тръгва срещу него. Преди години отново го е нападнал и тогава е осъден по жалба на Пърнев, който тогава още е действащ полицай.

„Върви из селото, твърди, че зад гърба му е бивш директор на полицията и е недосегаем. Не съм единствения, който е тормозен . Надявам се и други хора да се престрашат да се оплачат”, казва Пърнев.

От полицията коментираха, че по случая тече проверка, разпитват се свидетели. 

Въпросната вечер е имало подаден сигнал от Пърнев и на място е бил патрул от Първо РУ. 

За въпросното счупване на прозореца на автомобила се води досъдебно производство срещу неизвестен извършител за увреждане на чуждо имущество - чл. 216 от НК.