Общественополезен труд и забрани за посещаване на спортни мероприятия - това са наказанията на 40-те футболни запалянковци, задържани за хулиганство.

Всички производства бяха разгледани днес от няколко състава на Пловдивски районен съд. Припомняме, че 42 фена бяха задържани след бой между двете фракции на „сините” – „Улстрас Левски” и „София Запад”. Те са бутнали металне заграждения по време на мача "Левски" - Ботев", който се игра в Коматево снощи.

На 26 от нарушителите е наложено наказание безвъзмезден труд за срок от 60 часа и принудителна административна мярка, както и забрана за посещаване на спортни мероприятия в България и чужбина за срок от две години.

Други трима от нарушителите са с наложено наказание безвъзмезден труд  за срок от 80 часа и принудителна административна мярка забрана за посещаване на спортни мероприятия в България и чужбина  за срок от две години.

На двама от нарушителите е наложено наказание безвъзмезден труд  за срок от 80 часа и  забрана за посещаване на спортни мероприятия в България и чужбина за срок от две години и два месеца.

На един от нарушителите Съдът наложи наказание безвъзмезден труд  за срок от 100 часа и  забрана за посещаване на спортни мероприятия в България и чужбина за срок от две години.

 На 7 от нарушителите Съдът наложи наказание безвъзмезден труд  за срок от 100 часа и  забрана за посещаване на спортни мероприятия в България и чужбина за срок от две години и шест месеца.

И на един от нарушителите наказанието е „БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО“ за срок от 120 /сто и двадесет/ часа и  забрана за посещаване на спортни мероприятия в България и чужбина  за срок от две години и шест месеца.