Барман от Пловдив влиза в затвора за 3 години и половина след шофиране под влиянието на дрога. Младият мъж, все още студент, работел в едно от известните заведения в центъра на Пловдив.

През 2018 година барманът бил спрян за проверка и се оказало, че е седнал зад волана дрогиран. Бил е арестуван и по бързата процедура осъден. Получил 1 година и 6 месеца условно, с три години изпитателен срок и 9 месеца без книжка.

След 14 месеца младежът, който бил студент, работел в едно от известните заведения. Зад бара той приготвял шотове и черпил наред. Момчето обаче не пиело, а неговите питиета ги давал на колегата. На бара били приятели на бармана.

След края на работния процес, около полунощ, младият мъж и приятелите му си тръгнали. Те се качили в колата на бармана, а той бил зад волана.

Пътувайки по булевард „Княгиня Мария Луиза”, под надлеза на Пощата, мерцедесът бил спрян от патрул на полицията. Униформените забелязали, че още със спиране на колата, от единият прозорец бил изхвърлен плик. Оказало се, че в него е имало дрога. Водачът пък бил с разширени зеници и нервен.

Той и пътниците били свалени от колата. Направена била проверка в системата на МВР, която показала, че водачът е осъждан. Барманът бил качен в патрулка и отведен в районното. Там се озовали и приятелите му.

Във фоайето на управлението, водачът бил изпробван за дрога. Драг чекът показал положителен резултат – барманът е бил дрогиран с амфетамин. Той е бил уведомен за правото му да се тества в лаборатория. Младежът категорично отказал, тъй като му ставало лошо от кръв. Той се обадил и на родителите си. Пред районното пристигнала цялата фамилия – майка му, баща му, леля му и мъжът й.

В крайна сметка барманът се съгласил да отиде в Спешното за кръвна проба. При потеглянето си, той „изял” и един здрав шамар от майка си. Това обаче не го вразумило. В лечебното заведение, барманът отказал да даде кръв. Отново с оправданието, че му е лошо.

Така младият шофьор се върнал обратно в районното, където прекарал 24 часа.  Срещу него е започнало производство и преди седмица се изправи пред съда.

Оказва се, че предишното осъждане наклони везните в ущърб на бармана. Той е бил заловен друсан зад волана в рамките на изпитателния срок. Така той получи 2 години лишаване от свобода, като към наказанието бе добавено и предишното осъждане от 1 година и половина. И тъй като провинението се води рецидив, младежът ще изтърпи присъдата си ефективно и то при първоначален строг режим.