Спипаха мъж с незаконно добита дървесина в Пазарджишко. В местност край велинградското село служители засекли товарен автомобил „ИФА“ с 26-годишен шофьор от същото село. Лесничеите установили, че той превозвал близо 10 кубически метра широколистна и иглолистна дървесина. Но в превозния билет фигурирала само иглолистната. Камионът и дървата са иззети, а по случая е образувано полицейско производство.

Две жени пренасящи тютюн без бандерол пък са хванати от септемврийски криминалисти. Вчера сутринта в района на гарата униформени извършили проверка на група жени. Така се оказало, че  септемврийките на 59 и 67-години пренасят със себе си две полиетиленови торби с общо шест килограма сух нарязан тютюн. Те не са задържани поради здравословни причини. Акцизната стока е иззета, а спрямо двете се водят полицейски производства.       

Чужденец е задържан да управлява автомобил след употреба на алкохол. През нощта на петък срещу събота на една от улиците в областния гад автопатрул засякъл лек автомобил „БМВ“. Водачът му 22-годишен украински гражданин бил тестван с дрегер. Уредът отчел 1.78 промила концентрация на алкохол. Младият мъж е задържан в ареста за срок от 24 часа.