8 души са задържани при акция на Криминална полиция в „Столипиново” снощи, научи TrafficNews.  Сред арестуваните са столипиновския  „барон” Асан Кучкаря, негови роднини, бившият общински съветник от ДПС  Айри Мурад и др. Те са задържани във връзка с прокурорска проверка на Окръжна прокуратура, образувана по сигнал за закани и опит за убийство. Жалбата е внесена от етническия лидер Ашим Асан тази седмица, като е придружена от видоклипове, разпространявани в социалните мрежи. Те съдържали записи със закани за убийство, които Кучкаря и негови приближени са отправяли към Ашим Асан.

„Сигналът бе получен в Окръжна прокуратура, като съдържанието му бе много емоционално, но  изключително оскъдно откъм факти. Нямаше достатъчно данни за мястото и времето на отправените заплахи. Тъй като на този етап нямаше достатъчно данни за образуване на досъдебно производство, съм разпоредил незабавна проверка с всички необходими процесуални действия. Тя е възложена на Криминална полиция. На база на събрания материал ще преценя как да процедирам”, заяви за TrafficNews наблюдаващият прокурор Тодор Павлов.

Според Ашим Асан преди няколко дни неизвестен мъж е стрелял и по внука му.

При обиска в домовете и помещенията, обитавани от задържаните са иззети 2 пушки и 15 броя мачете. 

Асан Кучкаря бе кандидат депутат от листата на ДПС на предишни избори. Той е известен с агресивния си нрав и сблъсъци с органите на реда по време на избори. При ареста , Айри Мурат също е отправял закани към полицаите и ги е предупредил, че с техните действия ще се занимава ДАНС.

През последните години като бе арестуван за стрелба с автомат в центъра на Столипиново, а след големият му син  Шеркан също влезе в криминалните хроники, това за побой над бръснар от махалата.

По-малкият син Енвер,  подвизаващият се с прякора – Борис Вин Дисел преби  шофьор от градския транспорт. Куриозът в този случай беше, че към момента работеше като социален асистент по проект за социални услуги.

Конфликтът межу Ашим Асан и Кучкаря датира от години, като етническият лидер обвинява представителят на ДПС, че е оказал политически натиск да съборят къщата му в Аджисан махала. Според Ашим Асан събарянето на къщата му е било незаконно, а МВР и местната власт са извършили престъпление. 

Синът на Ашим Асан - Фаих Хюсеинов твърди, че липсват над 17 000 евро, над килограм злата, скъпи техники, нотариални актове, както и други вещи, които са били при събарянето. 

Очаквайте продължение на темата!

Полицаи прогониха Ашим Асан, докато протестира пред сградата на ОДМВР-ПловдивКой наруши Закона за събранията, митингите и манифестациите?

Един от синовете на Асан-Кучкаря отново над закона, преби мъж с бокс в СтолипиновоКавгата се е разиграла в петък вечерта пред барберница в махалата

Така посрещат синовете на Асан Кучкаря Нова година в Столипиново- с гръм и трясъкДвамата братя за пореден път се похвалиха в социалните мрежи с изстрели из квартала

Синът на столипиновския барон Асан Кучкаря, набил шофьор на рейс, се размина само с глобаСъда наложи на Ейвер Мехмед наказание от 1500 лева