2 килограма безакцизен тютюн са конфискували полицаи от лек автомобил край Асеновград. Проверката е извършена в близост до бензиностанция до село Поповица, където автопатрул на управлението спрял „Фолксваген“.  От превозното средство, управлявано от 55-годишен мъж от Хасково, били иззети 2 полиетиленови торби с тютюневи листа.  Мъжът е задържан в ареста, а по случая е започната проверка. 

Междувременно пиян водач е задържан за срок до 24 часа в ареста на Първо районно. Извършителят на престъплението е установен около 23,30 часа в Куклен. Униформени служители спрели „Опел  фронтера“, чийто водач при излизане от автомобила залитал и силно миришел на алкохол. Проверката с техническо средство отчела, че 39- годишния водач шофира след употреба на 1,56 промила алкохол. По случая е започнато бързо производство.  

В следобедните часове на 22 ноември по време на проверка извършена и на улица „Източен в Пловдив. Там бил спрян лек автомобил Фолксваген пасат. Униформените установили, че 43- годишният водач управлява лекия автомобил с чужди регистрационни табели. Мъжът е задържан в ареста , а по случая е започнато бързо производство.