Арестуваха двама души с над 1 кг хероин край Пловдив. Акцията е проведена в  следобедните часове на 16 февруари на разклона за град Съединение и село Пищигово. Униформените спрели  за проверка лек автомобил „Фолксваген пасат“  с пловдивска регистрация. Задържан е водачът на автомобила – 56-годишен мъж  и неговата спътничка- жена на 47 години. В колата е открит  малко над 1 кг хероин. В купето са намерени два пакета, съдържащи  хероин, а в чанта на задната седалка са открити и малко пакетче с хероин. 

След това автомобилът и два частни адреса – в Пловдив и Съединение са били претърсени. Намерени и иззети са електронна везна със следи от хероин по повърхността и сумата от 2 200 лв, близо 800 бойни патрона с различен калибър, две въздушни пушки, автомат, газов пистолет и няколко мобилни телефона. 

В друг автомобил, ползван от мъжа, паркиран пред жилището в Пловдив, полицейските служители също открили пакетче с хероин. Общото количество на иззетия хероин, на двете места, е 1005.83 грама.   

В хода на последвалите действия е задържан още един мъж- на 41 години, който след като е бил разпитан в качеството му на свидетел е бил освободен . Първоначално лицата са били задържани за срок до 24 часа, а в последствие с постановление на наблюдаващия прокурор и за 72 часа. Предстои  Окръжна прокуратура да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата. Работата по случая продължава.