Кметът на Ливърпул е бил арестуван. Той и още четирима души са били отведени в ареста заради разследване, касаещо договорите за строителство в града. 

Джо Андерсън е заподозрян в участие в заговор за приемане на подкуп и сплашване на свидетели. Във фокуса на разследването, което продължава вече година, са попаднали редица строителни предприемачи. 

От общината съобщиха пред ВВС, че оказват пълно съдействие на органите на реда. По официална информация на полицията в ареста са двама души - на 33 и 62 години, от Ливърпул, които са заподозрени в заговор за предаване на подкуп и сплашване на свидетели. Поради същата причина е арестуван и 46-годишен жител на Айнсдейл. С белезници са отведени и 72-годишен от Ливърпул и 25-годишен от Ормскърк, по подозрение в опит за сплашване на свидетели. 

Андерсън е служил във флота, след като е напуснал училище на 16-годишна възраст. По-късно е завършил социални дейности в Ливърпулския университет "Джон Мурс". От 1992 година е социален работник. Работи в общината от 1998 година. Става кмет през 2012 година. 

Той е баща на 4 деца. Наскоро брат му загуби битката с коронавируса. Усилията на самия Андерсън в борбата с вируса бяха високо оценени от Борис Джонсън. Негова бе инициативата за масово тестване на населението на града.