Продължават акциите за търговия с акцизни стоки в Пловдивско. Проверяват се търговски обекти, борси, пазари, лица и автомобили, които държат или незаконно разпространяват стоки без изискуем бандерол.

През изминалото денонощие в Стамболийски и Пловдив са конфискувани над 5 000 къса цигари. В Пловдив на кръстовището на улиците „Възход и Златица“ е извършена проверка на 30-годишна жена, която вървяла пеша към кв. Столипиново. Проверената била криминално проявена и осъждана по линията, а в себе си носела найлонова чанта с 10 стека цигари от марката "KARELIA-BLUE", предназначени за улична търговия. Жената е задържана в полицейския арест, а по случая е започнато досъдебно производство.

 При акцията е извършена проверка и в дома на 67-годишна жителка на Ново село. Служители на криминална полиция са иззели от жилището на възрастната жена 3 100 къса контрабандни цигари. По случая е започната проверка. Специалисти коментират, че контрабандната продукция най- често се разпространява в малки търговски обекти за пакетирани стоки (павилиони), тържища, пазари и махали, където има търсене на тютюневи изделия на ниски цени. Традиционните клиенти са хора с ниски доходи и нисък социален статус.