Арестуваха 28-годишен пловдивчанин за укриване на данъци. Той е имал 2 фирми за онлайн продажби и предлагал джи пи ес системи. За пратките до клиентите използвал куриерска компания.

Проверката е установила, че само за периода 2018-2019 г. дружествата на въпросния предприемач са избегнали установяването и плащането на данъчни задължения за близо 900 000 лв. Претърсени са два адреса на територията на кв. Коматево, а в помещение, обособено като гаражна клетка, се осъществявала нерегламентираната сервизно -ремонтна дейност на продаваните навигационни системи.

От адресите са иззети компютърни конфигурации и мобилни устройства, спомогнали за осъществяването на престъпната дейност. В гаража са открити множество електронни компоненти и резервни части за навигационни системи. Разпитани са свидетели -  служители във фирмите и собственик на ползваната куриерска фирма, които са разпознали мъжа и са посочили, че именно той ги е ангажирал с бизнеса си. Пловдивчанинът е задържан за срок от 24 часа, а работата по документиране на случая ще продължи с повдигане на обвинение.