Мъжът, който нападна и обра 72-годишен мъж в Раковски остава в ареста. Това реши преди минути съдът в Пловдив.

На 23 октомври, около 21,30 часа в Раковски, в къщата на 72-годишиня пострадал,  влязъл непознат мъж, криминално проявен. Той прескочил оградата и минал през незаключената врата на дома на пенсионера, който живеел сам. Крадецът влязъл в стаята на възрастния мъж, който бил на леглото, гледал телевизия и четял вестник. Извършителят поискал пари.

В момента, в който пострадалият му подал банкнота от 5 лева, апашът започнал да дърпа от ръцете му якето, от което пенсионерът извадил парите. Обвиняемият пребъркал връхната дреха и взел от джобовете още 90 лева. След това започнал да претърсва стаята, за да търси други пари и ценности. Докато преобръщал дюшека на леглото, се спънал и паднал, което позволило на пострадалия да избяга от къщата и да потърси помощ в близкия магазин, откъдето подали сигнал в полицията. Междувременно крадецът взел бутилка уиски, електрически верижен трион и напуснал жилището.

Задържаха мъж за обир на пенсионер - взел му 95 лева, резачка и уиски36-годишният мъж е извършил престъплението на 23 октомври

 

Съдът намери, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че именно Г. М. е автор на деянието, за което му е повдигнато обвинение. Това престъпление е тежко умишлено и за него законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години. 

Според съда при мярка, различна от задържане под стража, е налице реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление.