Конфискуваха голямо количество фалшиви стоки на световноизвестни марки край Пловдив. Стоките били натоварени в бус, който пътувал към Черна гора. По време на проверки по линия пътен контрол, около 23 часа снощи, автопатрул на полицията спрял на АМ Тракия в близост до километър 126, микробус с Черногорска регистрация. По думите на водача, натоварения със стока бус пътувал от Турция към Черна гора.

Последвала съвместна проверка на съдържанието, превозвано в товарния отсек на автомобила, в хода на която служители на отдел "Икономическа полиция" установили, че превозваните стоки носят означенията на чужди търговски марки. Започнато е досъдебно производство за извършено престъпление. За срок от 24 часа е задържан шофьорът - 45-годишният Рахим Х. от Черна гора.

От буса са иззети общо 447 бр. артикули - якета, блузи, чанти и парфюми от марките Moncler, Hugo Boss, Nike, Dsquared 2, Displayed, Tommy Hilfiger, Bulgari и др. Работата по документиране на престъплението продължава след доклад на компетентната прокуратура.