35-годишне мъж получи обвинителен акт за кражба Раковски. Той отмъкнал сумата от 7,50 лева, бутилка уиски и електрическа резачка за дърва, всичко на обща стойност 87,50 лева.

На 23 октомври октомври около 22 часа, обвиняемият  тръгнал към къщата на пострадалия 72-годишен мъж, за да го ограби. Той прескочил масивната ограда на дома му, приближил се към входната врата, която била незаключена и влязъл в стаята на пострадалия. Възрастният мъж се изплашил много от появата на обвиняемия. Той го попитал за какво е дошъл. Обвиняемият му казал, че иска 10 лева, за да може да разбере къде си държи парите.

Апашът видял на печката оставени 2,50 лева и ги взел. След това възрастният мъж посегнал да си вземе от стола якето, където си държал парите, останали от пенсията. В това време крадецът го видял. Той започнал да му дърпа якето. Двамата се сборичкали и от дрехата изпаднало калъфче с 90 лева в него, но те не го  забелязали. Обвиняемият бил по-силен и издърпал якето. Намерил в джоба само 5 лева, които взел. Продължил да търси пари и в други дрехи на пострадалия, да рови под дюшека, да отваря чекмеджета в стаята и др. Докато тършувал из дома, възрастният мъж успял да излезе навън, за да потърси помощ.  Обвиняемият не намерил други пари и поради тази причина напуснал къщата, като отнел бутилка уиски и електрическа резачка. За инцидента бил подаден сигнал и крадецът бил задържан малко по-късно. 

Обвиняемият е осъждан многократно, като за последно е излязъл от затвора през юни 2020 г. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.