Мащабна полицейска акция се проведе в Пазарджик. Вчера полицаите извършили проверка на магазин в центъра на града,  вкойто се  продават мобилни телефони и аксесоари. Оказало се, че там се предлагат за продажба накити и украшения от злато. Ползватели на магазина с трима пазарджиклии - на 20,21 и 59 години. 

При извършеното претърсване в него, както и в жилищата обитавани от тримата органите на реда открили общо 8.9 килограма изделия от злато – гривни, колиета, пръстени, обеци, медальони. Накитите не са декларирани по времето на вноса им от съседна страна, обектът не е лицензиран за продажба на изделия от благородни метали. Данъчните инспектори установили и липсата на касови бонове при контролни покупки от магазина.

Очаква се днес той да бъде запечатан и подложен на щателна проверка от служителите на приходната администрация. Мъжете са задържани в ареста за срок от 24 часа, а намерените изделия от благородни метали са иззети. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление.

По време на засилените проверки полицаите от сектора открили на два адреса в пазарджишкия квартал „Изток“ общо 6.3 килограма сух нарязан тютюн и 400 къса саморъчно направени цигари, всичките без бандерол.

Съвместно с инспектори от ОД „Безопасност на храните“ икономическите полицаи установили, че в селата Карабунар и Виноградец  местни жители предлагат на сергии пред домовете си храни от животински произход – бабек, луканка, филе, кашкавал и сирене. Всички стоки са били без етикети и документи за произход. Подобна е и ситуацията в Пазарджик, където пред къща е засечена нерегламентирана продажба на 14 килограма свинско месо. Съвместно с инспектори от НАП, РЗИ, Инспекция по труда и пожарната е извършена щателна проверка на нощен бар, намиращ се на бул. „България“ в областния град. За установените нарушения са съставени актове, а екип на ТДНАП-Пловдив е запечатал обекта.