71-годишен мъж от павликенското село Сломер беше пребит, ограбен и заключен в дома си. Той е открит в безпомощно състояние от свои съселяни след четири дни, съобщава bTV.

За нещастието, сполетяло съселянинът им Марин, местните разбрали едва вчера, след като селото се напълнило с полиция. Магазинерка заподозряла, че нещо му се е случило, след като няколко дни не се появил в магазина да пазарува.

Притеснени хората изпратили негов далечен близък и човек от кметството да го търсят. Открили го в дома му в безпомощно състояние, но все още контактен и със спомен за фаталната нощ на 14 февруари.

Марин е останал заложник в собствения си дом в продължение на четири дни. Местните го описват като тих, скромен и неконфликтен.

В селото набези е нямало от години, затова и всички са в шок. От 600-те къщи едва половината са обитаеми, а в 70 от тях живеят самотници.

Нападателите на възрастния мъж още не са установени. Той е настанен в реанимацията на болницата във Велико Търново заради усложнено здравословно състояние в резултат на побоя.

Снимка: flickr