57-годишен мъж е задържан за зверското убийство в Стара Загора. По време на претърсвания в дома му са открити части от разчленения труп, съобщиха от МВР. Намерени са и остри предмети, за които се предполага, че са използвани за разчленяването. 

Както вече стана ясно, сигналът за престъплението е подаден вчера от мъж, който е открил в найлонов чувал две отрязани ръце.След започване на разследване е установено, че трупът е разчленен и изхвърлен на различни места.

Ръцете са открити в близост до блок 23 в кв. "Три чучура – Север". На сепарираща инсталация са открити двата крака на трупа, а в хода на разследването е открит и торсът.

Жертвата е 42-годишен мъж от Стара Загора. Той е криминално проявен. От МВР опровергаха информацията, че убитият е клошар. Според разследващите става дума за престъпление от битов характер, тъй като задържаният е бил в близки отношения с жертвата. Все още не е ясен мотивът. Мъжът отказва да даде обяснения за случилото се. Предстои да му бъде повдигнато обвинение. 

Продължават огледите. Все още не е категорично установено, че убийството е станало в апартамента, в който са намерени частите от трупа. 

Продължава и издирването на останалите части от тялото. Работи се по няколко версии.