Пловдивският апелативен съд увеличи от 10 000 лева на 50 000 лева паричната гаранция на обвинения в присвояване на 1.5 милиона лева. По този начин съдът уважи частично протеста на Окръжна прокуратура – Пловдив, с който настояваше за увеличаване размера на гаранцията или за оставане в сила на предишната мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Апелативните магистрати прецениха, че от събраните по делото доказателства и проведените разпити е налице обосновано подозрение, че обвиняемият е присвоил около 80 000 лева и е съпричастен към престъплението в което е обвинен. Паричната гаранция от 10 000 лева, която е определил Окръжния съд е несъразмерна с оглед имущественото положение и материалната обезпеченост на обвиняемия. Затова съдът определи, че най-подходяща е мярката парична гаранция от 50 000 лева. Освен това, той не може да напуска страната. 

Срещу Е. К.  е повдигнато обвинение, че в съучастие с друго лице, е извършил длъжностно присвояване на 1.5 милиона лева от офис на охранителна фирма в град Пловдив. Според обвинението, това е ставало в продължение на година и половина.  Е. К. и другият обвиняем са присвоили пари от касети, с които фирмата зареждала банкомати в града. Е. К. е бил ръководител на офиса, а съучастникът му работел в трезора.

Заседанието по делото се проведе чрез видеоконферентна.