Двама пловдивчани на 39 и 43 години, двама жители на Куклен на 32 и 50 години и 47-годишен свиленградчанин са задържаните мъже след масовия бой в заведение в Пловдив. Както TrafficNews съобщи, конфликтът е възникнал  около 23.30 часа във вторник между две компании в ресторант "Нивелиа".

Петимата мъже, които са били употребили алкохол, нанесли побой на двама мъже от съседна маса, които им отправили забележка, и си тръгнали в неизвестна посока. При прерасналата физическа саморазправа била ударена и 31-годишна посетителка, на която е оказана медицинска помощ. В хода на проверката са снети обяснения от персонала на заведението и очевидци на случилото се. Уведомен е дежурен районен прокурор и са предприети действия за издирване на извършителите. Под наблюдение на Районна прокуратура – Пловдив работата по случая продължава.

Припомняме, че това не е първи случай на побой в ресторанта, който се намира в пловдивския район „Южен”. Също така живеещите в съседство се оплакват от постоянен шум и миризми.

За проблема, който продължава години наред, сигнализираха жители на квартала ден преди да се случи сбиването. Те потърсили доскорошния репортер на „Господари на ефира” – Илиян Велков, след като научили, че се е кандидатирал за кмет на район „Южен”, тъй като никой не обръщал внимание на техните сигнали за нередности.

Петима са в ареста след масов бой в заведение в ПловдивКуп нарушения установи проверка на полиция, пожарна и НАП

„Няколко години хората тропат по вратите на различни институции, но не получават адекватни отговори. Това е една масивна конструкция. Има издадено разрешително за „специализиран автомобил за обществено хранене и кабина WC”. В момента конструкцията е покрита, изградени са и стени”, обясни Илиян Велков, който се срещна с хората от района.

„От малка подвижна каравана се превърна в луксозен ресторант, източник на много шум и проблеми”, оплака се Петко Грозев, който живее в съседство.

Той е организатор на първата подписка преди повече от 5 години. Тъй като заведението се намира на разстояние между 6 и 12 метра от двете жилищни кооперации, още тогава хората инициират жалба до тогавашния кмет на район „Южен” Валентин Василев.

Според хората, пиянските свади тук са през вечер, крясъците и виковете също. Те са ставали свидетели и на побоища. Последният е от снощи. „Беше като на война. Викове, крясъци, удари.

Полицията реагира бързо и като пристигнаха, компаниите се разбягаха”, разказват съседите. Те смятат също, че заведението е напълно незаконно и до този момент никой не им е представил разрешително за строеж.

Освен всичко, оградата на ресторанта граничи със съседен имот. Собственикът Петко Николов се оплака, че никой не е искал съгласието му за изграждането й и това е направено без никакви отстояния. „Спалнята ми е буквално на 4 метра от клиентите, които си пият ракията”, посочи мъжът.

Сред потърпевшите е и Вангел Делев, легенда на футболен клуб „Ботев”. „Безброй пъти сме предупреждавали собственика на заведението, че вдигат шум, но той отговаря, че има документация. И в полицията сме се обаждали многократно, и в администрацията, но ефект няма. Подадем жалба, всичко замлъква, 4-5 дни е тихо, след това нещата тръгват по същия начин”, обясни Делев.

Бой в пловдивско заведение, издирват шестима душиЖители на „Южен” се жалват от шум и миризми и незаконно строителство

Какво разказват жителите на квартала, както и позицията на районния кмет – вижте във видеото: