Млада пловдивчанка бе задържана за проявена агресия към полицейски служители. Около 22 часа в петък полицейски патрул се отзовал на сигнал за възникнал скандал на ул. „Босилек“. Пристигналите на място униформени били посрещнати с обиди и закани от 22-годишна жена, която се опитала да осуети действията им около проверката.

При отвеждането й в сградата на полицейското управление извършителката продължила да се държи грубо и оказала съпротива, удряйки по ръката единия от служителите на реда. По случая е образувано бързо производство. Предстои материалите да бъдат внесени в прокуратурата.

Междувременно бързо производство е образувано срещу 52-годишна пловдивчанка за престъпление с акцизни стоки. В петък в дома й в кв. „Столипиново“ разследващи открили и иззели 8 килограма насипен тютюн, машина за рязането му и 280 къса цигари без български бандерол. С полицейска заповед пловдивчанката била задържана за едно денонощие. Същия ден в зоната на кооперативен пазар в Асеновград  служителите на реда заловили 46-годишна жена да предлага за продажба над 1300 контрабандни папироси. Срещу нея е започнала предварителна проверка.