Криминално проявен и осъждан младеж бе задържан за поредно посегателство. В петък 22-годишният гастрольор от софийска област пътувал в такси в Пловдив и на слизане отнел мобилния телефон на шофьора. Веднага след получения сигнал извършителят е установен и задържан от служители на Второ РУ, а от него е иззета откраднатата вещ.

След доклад на случая в Районна прокуратура – Пловдив младежът е привлечен като обвиняем и приведен в ареста за срок до 72 часа. Същия ден друг познайник на полицията се озовал в Четвърто РУ за кражба. След проведено разследване криминалистите събрали доказателства, че 33-годишният мъж отнел противозаконно пари, оставени в шкафче за лични вещи във фитнес зала.

Междувременнно криминалисти от Шесто РУ разкриха и други автори на грабеж в квартал „Столипиново“. Според предварителната информация, жертва станал местен жител, от когото двама мъже отнели насила дребна парична сума. В хода на разследването служителите влезли в дирите извършителите и много скоро те били задържани. Оказало се, че и двамата имат предишни регистрации в полицията и са осъждани.  Срещу тях е започнато досъдебно производство.