Повече от 170 души са били арестувани по обвинения за трафик и склоняване към проституция. Сред жертвите било и 13-годишно момиче, съобщават властите във Флорида след двегодишно разследване. То започнало, като полицейски инспектор от град Талахаси се натъкнал на уебсайт с фотоси на момичета, предлагащи сексуални услуги. 

"Тези престъпления са се случвали на територията на целия град. Досега не сме имали случай с такъв мащаб", заяви началникът на полицията Лорънс Ревел. Престъпната дейност се случвала и на територията на други щати. Част от заподозрените са жители на Алабама и Мисисипи.

Полицията в Талахаси е работила съвместно с местни, щатски и федерални агенции по време на разследването. Събрани са множество доказателства, повечето от които - в елекронен формат. 

Срещу 106 от задържаните са повдигнати обвинения за углавни престъпления. 

По отношение на 13-годишната жертва, от полицията заявиха: "Не се заблуждавайте, че това не се е случвало преди случаят да бъде регистриран. Това е дете, кото е работило на рождения си ден, сякаш няма такъв, на Деня на благодарността, докато ние сме били на маса със семействата си, на Коледа". 

Момичето не желае да дава официални изявления, но иска обществото да научи за случилото се, допълниха властите.