Балотажът в Пловдив е след броени дни, а двамата претенденти Славчо Атанасов и Иван Тотев разполагат дори с по-малко, за да убедят пловдивчани да гласуват за тях. Вместо обаче двамата претенденти да обърнат внимание на пловдивчани и техните проблеми те се заровиха в просене на подкрепа.

От сутринта няколко пловдивски медии правят сензационни журналистически разкрития как Славчо Атанасов заблуждавал хората, че Реформаторският блок го подкрепял, а истинският кандидат на дясното обединение е Иван Тотев.

Другата страна веднага пише опровержения. Славчо Атанасов с няколко публикации в социалните мрежи реди здраво пост след пост, показвайки, че партията на Кунева е категорично зад него! Отдолу следва разгорещена дискусия кой лъже, кой крив и кой прав.

Какво се получава? Единственото, което чухме като послание е, че и двамата кандидати гарантират пари от държавата, ако те седнат на кметското кресло. Чухме за живия и мъртвия град, за града на бутафорията и социалния град, за тоалетните и Пеещите фонтани, за ниските данъци и устойчивия бизнес.  През това време и двамата не пропуснаха шанса да пришият един на друг кандидата на БСП Георги Гергов.

С други думи изкарването на мръсните ризи започна. Единият претендент призовава за мощна избирателна активност в събота. Вместо обаче и той, и другият да изпратят своите послания към хората, те се задълбаха в работата на другите партийни централи, както и взаимните обвинения.

Защо е толкова важна подкрепата на Божидар Лукарски, Радан Кънев, Меглена Кунева и Касим Дал? Аз лично не знам. Но явно е от изключителна важност за двамата първи на изборите в Пловдив.  За мен дали Радан или Кунева подкрепя Тотев или Славчо няма никакво значение. Убеден съм, че и 99 % от пловдивчани не ги интересува това. 

Убеден съм, че и ако този тон на задочни нападки през медиите продължи, активността в неделя не само, че няма да се увеличи, но и ще падне драстично. Не е нужно да има дебат тет-а-тет, за да може пловдивчани да решат за кого да гласуват.  Да не забравяме обаче, че е много по-лесно да убедиш някого да не гласува за теб, отколкото да пусне твоята бюлетина.  Продължавайки в този стил нищо чудно двамата да улеснят секционните комисии в неделя, като им намалят съществено броенето на бюлетини. Тогава обаче Радан, Лукарски и Меглена няма да са виновни...

Благовест Андонов, TrafficNews.bg