Те са млади, добре образовани и имат добра професия. Но предпочитат свободата, вместо някое добре устроено работно място. Обръщат гръб на консуматорската култура и тръгват след мечтата си. Някои прекосяват континенти в търсене на великолепен кадър или нов животински вид,  други се избират страни, в които най- елементарните удобства на цивилизацията са лукс, трети завършват престижни университети, но се връщат в България, за да работят тук. Новата рубрика на TrafficNews "Различните млади" ще разказва за тези българи. Очакваме и вашите предложения на адрес redaktor@trafficnews.bg и на ФБ страницата ни https://www.facebook.com/trafficnews.bg/

Тя е красива, известна и повече от успешна, а отгоре на всичко е и пловдивчанка. Нейното име е Павлина Енева и е възпитаничка на Математическата гимназия в Пловдив, а след това късметът я спохожда с пълна пара. В момента чаровната дама живее в Милано, въпреки че пътува постоянно, и става един от най-успешните модели в цял свят. 

Участва в седмиците на модата в Ню Йорк,Милано, Париж, Лондон и Барселона. Красавицата снима кампании за модната империя Dolce&Gabbana, за Bershka, както и едиториали за изданията на Harper’s BAZAAR, Marie Clair и ELLE Испания. По света Павлина Енева е представлявана от най-добрите агенции – част от които са Marilyn – Ню Йорк, Fashion – Милано, Premium – Париж, Traffic –Испания. Пловдивчанката, която сбъдна мечтата си,вече е обиколила почти целия свят, но мечтата й е един да посети Австралия.

На модните подиума тя застава редом до едни от най-големите имена в и казва, че това усещането е страхотно, защото това донякъде показва прогреса в нейната работа.

Ето какво още разказа пред Trafficnews.bg Павлина Енева:

- Здравей, Павлина! Разкажи ни накратко за себе си и за живота си в България преди кариерата на модел?

- Здравейте! На 25 години съм и съм завършила Математическата гимназия в град Пловдив. Преди да започна да се занимавам с мода съм тренирала спортни танци около 10 години и общо взето фокуса ми беше върху тях. А едно от хобитата ми е да рисувам!

- Кога направи първите стъпки на модния подиум?

- Бях на 17, когато случайно една агенция се свърза с мен - така започнах, като не след дълго подписах договори с чуждестранни модни агенции и започнах да пътувам. Всичко се случваше от самосебеси и беше като сън за мен.

- Мислиш ли, че професията ти е доходоносна в България?

- Много е индивидуално. Със сигурност е заплатена, но не мога да кажа дали би била доходоносна за всеки.

 - За кои известни марки си дефилирала и какво е усещането да си на модния подиум заедно с едни от най-големите имена от този бизнес?

- Във всяка една професия, човек се старае да прогресира, по същия начин бих казала, че се чувствствам и аз! Усещането е страхотно, защото това донякъде показва прогреса в моята работа. Дефилирала съм за Emporio Armani, Vivienne Westwood (многократно) , Philipp Plein, Jeremy Scott, Yohji Yamamoto, Roksanda, Daks и много други.

 - Ти си и лице на много от тях, свикнала ли си вече да се виждаш по корици и билбордове или все още се вълнуваш щом видиш снимкитe си?

- Определено съм свикнала, има доза вълнение в мен, но вече го приемам като нещо обичайно.

- Обиколила си много държави по света! От коя си останала най-силно впечатлена и коя е следващата дестинация, която мечтаеш да посетиш?

- Навсякъде ми харесва, но най силно впечатлена останах от Испания или по-конкретно Барселона. Това е едно от любимите ми места, а дестинацията, която искам да посетя е Австралия! Всъщност местата са много!

- А нека си поговорим и за родния Пловдив. Предстои ни да бъдем Европейска столица на културата,  какво трябва да видят туристите тук?

- Пловдив е един прекрасен град, който аз много обичам. Той е богат на история и култура, няма как да не остави един хубав спомен и в останалите.

 - Би ли се върнала да живееш отново тук и колко често се прибираш?

- Опитвам се всеки път, когато ми се отдаде възможност, да се прибирам в родния си град, но за съжаление това не е често. На този етап от живота си не мога да кажа дали бих живяла отново в България.

- Кое е любимото ти място в града, което те зарежда и може да посещаваш отново и отново?

- Едни от любимите ми места са тепетата и Стария град! Няма по-хубави места от тези, където да се зареди човек.

- Липсват ли ти приятелите и роднините от България?

- Да, много! Това са всъщност хората, заради които аз ще продължавам да се връщам в България.

 - Къде живееш в момента?

- В момента живея в Милано - столицата на модата.

- Ти изглеждаш впечатляващо! Как поддържаш формата си и тежка ли е короната на красотата?

- Не полагам много усилия в последно време. Но със сигурност обичам дългите разходки и не обичам да прекарвам дълго време вкъщи.

- Изкушаваш ли се понякога да хапваш вредна храна?

- Определено! Обожавам сладките храни! Както се казва, винаги има място за десерт.

- Какво мислиш за пластичната хирургия и смяташ ли, че повечето момичета в България прекаляват с нея?

- Лично аз съм твърдо против корекциите и смятам, че най-ценна е естествената красота. Нямам право да коментирам останалите момичета, всеки човек е свободен да направи своя собствен избор.

 - Имало ли е ревю или фотосесия, на която си отказвала?

- Да, имало е и такива.

- Има ли модел, на когото се възхищаваш и искаш да приличаш?

- На когото се възхищавам да, и дори са много, но на когото да искам да приличам- не.

 - Какво ти предстои от тук нататък?

- Само времето ще покаже.

- За какво мечтаеш?

- Вътрешен мир.

И едно кратко блиц интервю:

Първото нещо, което правя сутрин е… Кафе.

Никога не излизам от вкъщи без… Телефона си.

Любимата дреха в гардероба ми е… Удобна.

Ако трябва да опиша моя личен стил с една дума е… Casual.

Моите любими дизайнери са… Gucci, Givancy, YSL и други...

Най-голямото удоволствие е… Когато рисувам.

Най-вълнуващият човек, който някога съм срещал е… Точно като мен.

Последното нещо, което търсих в Google беше… Асцендент.

Какво ми взимат „светлините на прожекторите“… Времето с близки и приятели.

Козметиката, която използвам е... Всякаква.

Нещото, което винаги съм искала да направя e… Да скоча с парашут.

Парфюмът, който отлично ме описва е… Calvin Klein Euphoria.