„Не ме разсмивайте, моля ви се, какъв протест се разраства, ще излязат ще повикат, ще повикат и ще се приберат."

"Ние без майките и децата им можем, но те без държавата не могат."

"Мнението на майките и бащите няма никакво значение! Важно е мнението на изпълнителната власт!"

„Нормално е да искат, но дали ще ги получат, е друг въпрос“.

Сещате ли се на кого са тези думи? Естествено, че се сещате. Публичните изригвания на Валери Симеонов срещу българските майки са станали негова визитна картичка. Лоша визитна картичка. Отвратителна визитна картичка. Такава, която не може да не ни накара да попитаме: Този човек майка ли го е раждала? Той не е ли баща? Въобще не питаме Симеонов не беше ли заместник министър-председател по икономическата и демографската политика...

Всички тези вербални шамари към българските майки обаче са нищо пред това, което вчера изплю Симеонов пред собствената си телевизия СКАТ.

”Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца, без грам майчинско чувство и грижа за тях. Просто ги използваха като инструмент за постигането на техните чисто материални цели”.

Това е мнението на вицепремиера Валери Симеонов за исканията на майките на деца с увреждания за ред и адекватна държавна помощ. Както се казва, коментарът е излишен. Излишни са и въпросите. Единственото, което няма да е никак излишно, е Валери Симеонов да си подаде оставката. Което поискаха и "кресливите" майки на "уж болните деца".

"Ако му е останало малко морал, трябва да си я подаде", казаха те.

Дали му е останало?...

Премиерът: Това, което Симеонов е казал на майките е недопустимоБорисов се извини от името на правителството