След „Бързи и яростни на Асеновградско” : Състезатели искат писта, граждани- конфискация на тунингите

Пловдивчани настояват за категорични мерки от страна на полицията

Пловдив
13.08.2019 23:00 7109 9
След „Бързи и яростни на Асеновградско” :  Състезатели искат  писта, граждани- конфискация на тунингите

Статията за среднощните гонки на Асеновградско шосе в Пловдив предизвика бурни реакции сред  „състезателите” в незаконните ралита. Макар, че стотици пловдивчани са потърпевши от невъобразимия шум нощем и опасните скорости, които развиват местните последователи на Шумахер, то виновните за негативните емоции са не само нагли, но и безочливи.

От анализа на коментарите под статията  можем да заключим, че участниците в незаконните състезания , смятат, че практикуват някакъв  спорт и далеч по –здравословно за тях е да минават с 200 км/час по оживени пловдивски булеварди, вместо "да се дрогират тихо и кротко в някоя дискотека".   

Логиката е повече от странна, но събира доста последователи. Също така „спортистите” смятат, че Общината е длъжна да им направи „писта, на която да се кефят”.  Разбира се, по същата логика тези, които предпочитат да се забавляват по дискотеките, могат да поискат дотации за алкохола или  тревата.

Други граждани отправят критика към полицията, която до този момент не е успяла да прекрати нощните гонки. Пловдивчани съобщават, че гонки има също на бул. „Шести септември” и „България”.  

Пловдивчанка, вбесена от арогантните предложения, излиза с контра теза – „на всички малки цървули с богати родители купили им скъпи и тунинговани коли, които се правят на големи карачи, трябва да им бъдат конфискувани колите, да им бъдат взети свидетелствата за управление до живот!!!!! Покрай мен са минавали две коли в гонка точно на Асеновградско! Ако изтърве колата, което в последно време често се случва, ще убие мен! Той като иска да мре да ходи да скача от моста на Ботевград за по-сигурно!!! Аз като гражданин на тая мижава държава, не искам да се движа по пътищата заедно с потенциални убийци и представителите на закона да не правят нищо по въпроса!!!!”

Дамата, която е възмутена от липсата на реакция на полицията,  отправя и сериозна критика и към органите на реда. „ Вместо да ги глобяват,  две патрулки да им демонстрират как и колко въртят гумите! Лично съм ги виждала преди гонка и съм подавала сигнал и вместо да отиде патрулката там, след 5 минути те се качват на колите и се разпръскват, защото след сигнала някой ги е предупредил - КОЙ ЛИ Е ТОЗИ НЯКОЙ!!!!! Смешна държава!!!!!”  коментира тя.

Бързи и яростни, но не в кината, а на Асеновградско шосе! Близо 200 души гледаха поредната незаконна гонкаЩе вземем всички необходими мерки, за да прекратим тези опасни практики, гарантира новият директор на полицията в Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

 

 

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
9 Коментара
Сортирай по
коментар

Борислав 00:31, 18.08.2019

Как пък винаги само колите са шумни и бързи и ви пречат а за мотористите никой нищо всички са равни на пътя

Oтговора0
коментар

Конфуций 09:22, 15.08.2019

Писти има, но те не ги искат. На писта няма как да кажат: "Vijte me men, kolko sam barz, kolko mi e qka bri4kata" (писано на шльокавица, за да покажа колко са прости). Проблемът не е само, че не спазват закона и застрашават околните (че застрашават и себе си не ме интересува, да се трепят като искат). Проблемът е, че полицията не си върши работата. Корупция от всякъде. После да не се окаже, че да гласуваш за Слави е логичен избор.

Oтговора0
коментар

PishaMashina 11:54, 15.08.2019

За каква писта ревете. Нали има писта ДРАКОН до Калояново. Ходете там, платете си и се въртете, ама то отде толкова акъл да взимаш и завои. Повечето дрънколници от снимките ще излетят още на втория вираж. По-лесно е да натискаш педала и напред с големите изпърдяни пазарджишки драгстери.

Oтговора1
коментар

Онзи

Те пари за слънчоглед нямат, а ти им казваш да отидат на Калояново.....

коментар

;) 15:45, 15.08.2019

Поздрав за всички и.. взимайте пример ;) https://youtu.be/qtHuVD1luQM

Oтговора0
коментар

ахаха 22:51, 15.08.2019

Най-много ми е интересно как "пловдивчанка излиза с контра-теза" и като говори след всяко изречение казва: -Удивителен, удивителен, удивителен, удивителен!!!! Нищо чудно писателя на историята да е "изнервена пловдивчанка".

Oтговора0
коментар

Dimitur Ivanov 10:30, 14.08.2019

Praskaiti sa otzad e izvetrqli lelki

Oтговора2
коментар

...

Ти нали знаеш вече кво е и другите зарибяваш.

коментар

ЛОШО КУЧЕ

Лапай, малко педалче , като искаш екшън ходи на майка си в пОтката

коментар

777777 16:36, 14.08.2019

Много шлака има в тази територия!Лошото е че празноглавите никнат като гъби.На един умен се пада двадесет глупака.

Oтговора0
коментар

Борис 18:40, 14.08.2019

Ей такива изкофяли лелки са по-опасни шофьори и от нас

Oтговора0
коментар

брррр 23:30, 14.08.2019

Не само конфискация,ами и отнемане на книжката без право да изкарва друга! След това връщане на ТВУ и казармата,да видими отворковците къде ще избиват комплекси. След всяко провинение подобаващо наказание и лека по лека ще се оправят. Никой не е длъжен да им търпи камплексарските изяви посред нощ! Събирайте си пари,далеч извън града си правете писта и не занимавайте хората с комплексите си педали епилирани.

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина