Статията за среднощните гонки на Асеновградско шосе в Пловдив предизвика бурни реакции сред  „състезателите” в незаконните ралита. Макар, че стотици пловдивчани са потърпевши от невъобразимия шум нощем и опасните скорости, които развиват местните последователи на Шумахер, то виновните за негативните емоции са не само нагли, но и безочливи.

От анализа на коментарите под статията  можем да заключим, че участниците в незаконните състезания , смятат, че практикуват някакъв  спорт и далеч по –здравословно за тях е да минават с 200 км/час по оживени пловдивски булеварди, вместо "да се дрогират тихо и кротко в някоя дискотека".   

Логиката е повече от странна, но събира доста последователи. Също така „спортистите” смятат, че Общината е длъжна да им направи „писта, на която да се кефят”.  Разбира се, по същата логика тези, които предпочитат да се забавляват по дискотеките, могат да поискат дотации за алкохола или  тревата.

Други граждани отправят критика към полицията, която до този момент не е успяла да прекрати нощните гонки. Пловдивчани съобщават, че гонки има също на бул. „Шести септември” и „България”.  

Пловдивчанка, вбесена от арогантните предложения, излиза с контра теза – „на всички малки цървули с богати родители купили им скъпи и тунинговани коли, които се правят на големи карачи, трябва да им бъдат конфискувани колите, да им бъдат взети свидетелствата за управление до живот!!!!! Покрай мен са минавали две коли в гонка точно на Асеновградско! Ако изтърве колата, което в последно време често се случва, ще убие мен! Той като иска да мре да ходи да скача от моста на Ботевград за по-сигурно!!! Аз като гражданин на тая мижава държава, не искам да се движа по пътищата заедно с потенциални убийци и представителите на закона да не правят нищо по въпроса!!!!”

Дамата, която е възмутена от липсата на реакция на полицията,  отправя и сериозна критика и към органите на реда. „ Вместо да ги глобяват,  две патрулки да им демонстрират как и колко въртят гумите! Лично съм ги виждала преди гонка и съм подавала сигнал и вместо да отиде патрулката там, след 5 минути те се качват на колите и се разпръскват, защото след сигнала някой ги е предупредил - КОЙ ЛИ Е ТОЗИ НЯКОЙ!!!!! Смешна държава!!!!!”  коментира тя.

Бързи и яростни, но не в кината, а на Асеновградско шосе! Близо 200 души гледаха поредната незаконна гонкаЩе вземем всички необходими мерки, за да прекратим тези опасни практики, гарантира новият директор на полицията в Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.