Снежна покривка покри асеновградското село Добростан, което е само на 40 километра от Пловдив, сигнализира читател на TrafficNews.bg. Снегът е около 2 сантиметра и е достатъчен, за да придаде зимен вид на селцето.

Припомняме, че тази сутрин на прохода "Превала" също се образува снежна покривка. Обстановката принуди шофьори с тежкотоварни автомобили дори да поставят вериги.

Сняг натрупа на прохода “Превала“Обстановката принуди шофьори с тежкотоварни автомобили дори да поставят вериги

Снежна покривка там е около 3 см, като вали в районите на Пампорово и Рожен. През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно, задават се и нови валежи.

Минималните температури ще са между 0 и 5, максимални, в повечето райони, между 5 и 10 градуса, в Североизточна България по-ниски.

В събота ще преобладава облачно време. На отделни места в Северна и Източна България ще превали слаб сняг. Ще продължи да духа до умерен, в източните райони и временно силен североизточен вятър и застудяването ще продължи. Минималните температури ще бъдат между минус 2 и 3, максималните - между 2 и 7 градуса.
 
В неделя след временно спиране на валежите и разкъсване на облачността, по-късно след обяд от юг ще започнат валежи: в Горнотракийската низина от дъжд, в планините и планинските райони от сняг.