Два шумни развода белязаха отиващата си седмица. Тя започна с телевизонни репортажи в стил  „латино сапунка” за раздялата на Рудолф /не елена / с бизнесмена Тадаръков и завърши с изненадващия развод „по взаимно съгласие” между новия политик Николай Бареков и екс тв водещия  Росен Петров. Бившата г-жа Тадаръкова /сега Рудолф/ в продължение на цели 10 минути ефирно време в сутрешния блок /толкова обикновено телевизиите отделят на катастрофа с десетки жертви или някаква друга световна драма/  занимаваше целокупното общество с имотния спор с бившата си половинка. Благодарение на „живата връзка”, осъществена от екипът на Нова тв,  ранобудната общественост разбра няколко важни неща :

  1. Светослава Рудолф /бивша Тадаръкова и още по- бивша Стаева/ е разследващ журналист.
  2. Освен, че е разследващ журналист, тя е и с доста фриволно поведение /поне така твърди бившият й съпруг/
  3. Освен, че е лека жена, тя е и с психични отклонения /пак според г-н Тадаръков/ .
  4. И на всичкото отгоре има 4 апартамента.

Първите три неща вероятно могат да й бъдат простени от обществото, но последното – едва ли. 4 апартамента! А тя иска да се заключи в петия и да се пали, защото Тадаръков я гонел със съдия- изпълнител. Колкото и да подсмърча пред камерите, едва ли ще събуди някакво съчувствие. Тази драма с апартаментите я преживява сигурно всяка втора двойка , която се развежда, но никой не е тръгнал да се пали и да реве по телевизията. Да не говорим, че повечето хора нямат заделени по 4 апартамента настрани.

И тъй като у нас всичко е с политически нюанс , включително и селските разводи,  „задкулисието” в лицето на Ахмед  Доган  надникна и от спалнята на българското „семейство Роуз”. Според Рудолф, благодарение на политическа намеса, тя останала без покрив над главата. /В четирите апартамента имало наематели/. 

Миризмата на мръсно бельо почти бе успяла да се разнесе, когато друга семейна драма взриви ефира. Бившият тв водещ, който се канеше да става вътрешен министър Росен Петров  напусна лидера си- другият бивш тв журналист и настоящ евродепутат Николай Бареков.  За разлика от предходната двойка, която не пести обиди и квалификации, то бившият политически тандем засега запазва лицемерно добрия тон, придружен от леки сритвания по кокалчетата  под масата.

"Нямам никакви лоши чувства към г-н Бареков. Много пъти съм го защитавал, както и той мен. И се надявам тази раздяла да не протече в балкански стил. Г-н Бареков има голяма перспектива пред себе си като евродепутат. И аз имам самочувствието да кажа, че съм направил доста за това той да стане такъв” припомня заслугите си Росен Петров. 

Бившият му лидер недвусмислено му намеква, че приказките са излишни. „Росен Петров напусна ББЦ, но неговата чест остана в мен-полицейския му кортик, който стои до възглавницата ми” в типичния си високопарен стил заяви Бареков. Не е мястото да правим елементарни сравнения между отнетата чест на Р.Петров и промискуитета на г-жа Рудолф, но пък паралелът много се набива на очи. След това Бареков обяснява, че кандидат–министърът му, с когото щяха да провеждат операция „Чисти ръце” не става за партийна работа, „щото бил интелектуалец” и му дава бащински съвет да седи по–близо до опозицията. Самият Росен Петров пък явно е решил да остане докато може в парламента и вече си е заплюл място до пловдивската депутатка г-жа Баракова. Двамата със сигурност имат доста общи теми за разговор.

Никой от двойката засега няма официално заявени имуществени претенции, но се предполага че ако е имало спорове, то те са били уредени още по време на предизборната кампания.

Парашкева Иванова