Във вторник ще е предимно слънчево, на места, главно в Северна България и по Черноморието с временни увеличения на облачността. В сутрешните часове на места там и видимостта ще е намалена. В източните райони ще духа слаб вятър от югоизток.

Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, максималните - предимно между 11 и 16 градуса, малко по-ниски по Черноморието, сочи прогнозата за времето на синоптиците от НИМХ.

В планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще придобие източна компонента и ще е слаб до умерен. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 7 градуса, на 2000 м - около 1 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър югоизток. Максималните температури ще са 9-10 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса, а вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В средата на седмицата вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. В сряда преди обяд ще има временни увеличения на облачността. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 1 и 4 градуса, максималните - между 12 и 17 градуса.

В четвъртък облачността ще се увеличава и вплътнява, минималните температури ще са малко по-високи, дневните слабо ще се понижат.

В петък още сутринта от северозапад ще завали дъжд, в планините - сняг. По-късно през деня вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили и рязко ще застудее.