Ако съпругата на Президента Румен Радев - Десислава Радева се е надявала да предизвика съчувствие сред сънародниците си и в същото време да съсипе репутацията на авиокомпанията Луфтханза с ФБ поста си за отменения полет във Франкфурт - то със сигурност се е провали в намеренията си. Сутринта т.нар Първа дама изригна в личнияси профил, че не може да присъства на най- голямото събиране на българи зад граница "На мегдана на Другата България", тъй като полетът за Валенсия е бил отменен. 

Първата дама бясна на Lufthansa, отменили й полета: Never again!Десислава Радева не успя да присъства на най-големия събор на българите зад граница

Вербалното й възмущение не само, че не бе прието еднозначно, но и мнозина от хората, които я следват в социалната мрежа, забелязаха, че е било редактирано, като в първочалния вариант, служителката, която си позволила да попита Радева "дали може да чете", е била описана като афроамериканка. 

Особено критична към Радева бе журналистката Мария Касимова Моасе. 

Не искам да се заяждам с тази жена, най-малкото, защото никой не се е родил научен да е с толкова важна обществена роля, и второ, защото е от Бургас. Ама не мога да се стърпя! Хубаво - Луфтханза били не знам си какви, отменили полет, та не могла да участва в някаква родна инициатива - съгласна съм, изнервящо е, неприятно е, губи време е. Обаче не разбирам две неща:
- защо в оригиналния статус на г-жа президентшата служителката на летището, която я попитала дали не може да чете, е специално определена като афроамериканка и какво значение има това в случая?! Защото така натъртено, макар и политически коректно като дума, излиза, че има връзка между това служителката да е афроамериканка и да прави подобна забележка, и тази връзка директно води до противопоставяне - един вид, тя някак не би трябвало да пита такива неща от афроамериканската си позиция... демек, чернокожа е и е абсурдно тя да задава въпрос за образованост. Което си е расистки коментар, макар и не изказан директно. Защото иначе това наблягане изобщо не е необходимо. Просто на г-жата й идва отвътре, нищо, че после си го е и или са й го редактирали. 
И второто нещо - абе какво е това "Дойчланд юбер алес", бе Г-жо Съпруго на държавния глава на нашата република?! Вие този лозунг с какво го свързвате и кой в Германия Ви го каза?! История не сте ли учили, не знаете ли откъде идва той и кой, кога и как го е употребявал? И питайте хората от Външно, ако не четете и не си сверявате знанията - те знаят, не е като да са прости! 
А "Рамщайн" хич не му е мястото под статуса Ви, да Ви кажа. Не за друго, ми нЕма връзка с главния мозък въобще. Срамота!

Друг читател пък припомня, че коментаторът д-р Тони Филипов написал още през март миналата година: "...Много моля който се познава с президентската съпруга Деси Радева да ѝ предаде, че колкото по-рано си закрие профила във Фейсбук, толкова по-малко щети ще нанесе на себе си и президента. Те щетите са главно репутационни, та няма бог знае какво да се руши, но все пак...

Трети пък не крие иронията си от написаното. "Разбираме от поста, че в Германия има и афроамериканци, освен "милионите" бежанци араби. СъсипАха я тая държава. "Тя Радева азбука е дала на света, а някакви афроамериканци ще питат може ли да чете."

Режисьорът Тодор Ушев пита дали все пак не можем да изпратим някои българи за превъзпитание в Норвегия.