Охранителна фирма Трафик СОТ пуска жалба в прокуратурата, че е обект на изнудване от страна на клиент на една от охраняваните от компанията дискотеки. В жалбата е цитирано името на 32-годишния Атанас Спиров, известен с прякора Луката. 

Той се опитал да припечели известна сума на гърба на компанията след спор с охраната пред Club W в събота вечерта. Спиров влязъл в словесен  сблъсък с гардовете, след като те отказали да пуснат негов приятел, който бил по анцуг. "Политиката на собствениците е на територията на клуба да не се допускат посетители с подобни облекла. Затова служителите ни са инструктирани да спазват тези правила", коментира директорът на отдел "Вътрешна сигурност" на компанията Дончо Киров. 

Спиров започна да ругае и обижда служителите на охраната, наричайки ги „измекяри” и „тъпаци”.  Държа се изключително грубо и неадкеватно. Каза, че ще ни даде да се разберем, а след това си извика такси и си замина, разказа охранител, който същата нощ е бил на смяна. Докато мъжът е бил там, не се е обаждал на 112, нито е викал полиция или линейка. 

На следващия ден обаче той се свързал с един от патрулите на Трафик СОТ, представил се като „Луката” и заявил, че иска „Да му бъде дадено нещо”, защото в противен случай ще си извади медицинско и ще пусне жалба в полицията. От фирмата категорично му заявили, че това няма как да се случи, тъй като няма регистриран инцидент във въпросната нощ. "Не се случва за първи път клиенти да се опитват да ни изнудват и в това отношение сме категорични. Ако някой има претенции - има законов ред да ги предяви", коментира Киров. 

Междувременно Спиров е потърсил медии, за да представи своята гледна точка и съответно да настрои общественото мнение в своя полза. Пуснал е и жалба във Второ районно. 

"Извършихме вътрешна проверка. Прегледахме записите от охранителните камери. Те показват как въпросният мъж се разправя с охраната, а след това си вика такси и си тръгва здрав и прав. Няма как смазан от бой човек /каквато е неговата версия/, да си тръгне сам, ходейки спокойно. Също така няма и логика да си пуска снимки със зашита уста и да обяснява, че му е счупена челюстта,  при положение че предишния ден е говорил с наш служител надълго и нашироко. Надявам се по време на разследването документите и медицинските, представени от Спиров, да бъдат проверени внимателно", коментира Киров. 

Юристите на охранителната компания и на клуба подготвят жалби, в които твърдят, че са обект на изнудване и набедяване. В понеделник те ще бъдат внесени в прокуратурата. 

Само преди седмица въпросният Спиров е пребил жестоко пловдивчанин в Кючук Париж. По случая има сигнал в прокуратурата и е започнала проверка. Миналата година срещу същия мъж има жалба за нанесена средна телесна повреда. Според източници на TrafficNews.bg преди 5 години той набедил в изнудване пловдивчанин, който му дал пари назаем. През 2014 година Спиров е задържан по време на мегаакцията срещу група фалшификатори в Карлово.

Продължение и ВИДЕО от инцидента очаквайте утре.