Мързелив пловдивчанин погази правилата и се качи по алеята на Младежки хълм с колата си. Шофьорът възмути пешеходци,  тръгнали на разходка из природната забележителност. Те сигнализираха медията ни по случая. По техни думи хитрецът нарушил правилата, като не оставил возилото си долу – където всъщност му е мястото. Вместо това той си спестил крачките до високата точка на хълма, смущавайки пешеходците.

Ключовото в случая обаче не е това, че въпросният нарушител ще наруши спокойствието на разхождащите се. Напротив.

Но той едва ли се замисля, че тази зона неслучайно е изрично забранена за автомобили. Причината е да се запази чиста околната среда, в която живеят десетки уникални животински видове. Да не се замърсява и растителността, необходима на биологичното разнообразие на малката екосистема там.

За съжаление, нарушителите едва ли се замислят за нещата от тази перспектива. В противен случай, вярваме, щяха да предпочетат да качат по тепето пеш, за да се порадват истински на богатството, което то представлява за пловдивчани.

Важно е да си припомним, че колкото по-често забравяне да разсъждаваме за природата от тази гледна точна, толкова повече се приближаваме към доброволното ѝ унищожаване.

Затова, скъпи пловдивчани, зарежете мързела и колите си долу до бариерата на Младежки хълм!