"По повод на различни политически изказвания и предложения, изразени в последните дни, искам да кажа следното:
Има много ясна законова процедура, упомената в Конституцията, и ние съвсем логично я спазваме и вървим по нея." Това гласи лаконичния отговор на Слави Трифонов, който бе публикуван преди минути в социалните мрежи. 
 
През последните няколко дни в публичното пространство бурно се дискутират възможните варианти за съставяне на правителството. Изявлението на шоумена, който спечели второ място на изборите идва и часове, след като премиерът Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ ще предложи вариант за правителство, но той едва ли ще бъде приет.
 
"Политикът Слави Трифонов трябва да поеме отговорността", коментира той и заяви готовност да "му осигури подкрепата на 10-20 депутата", за да може новият кабинет да се радва на мнозинство в парламента. 
 
Три дни след изборите, Трифонов все още не е излязъл с официално изявление. Веднага след като излязоха първите резултати от вота, лидерът на ИТН заяви, че има симптоми на коронавирус и се е самоизолирал. Към момента не е ясно какво е състоянието му. Отсъствието му от публичното пространство обаче направи впечатление на много от избирателите му, които го разкритикуваха в социалните мрежи. 
 
Ето и някои от коментарите:
 
"Ало, шефе, не е ли доста неуважително да мълчиш трети ден след изборите? Тия, дето ти гласуваха не заслужават ли нещо повече от това да "не си задават излишни въпроси"?
Цяла година мангъровщини по телевизията и сега ковид, а? Доста лицемерно."
 
"Господин Трифонов,
Дадохме вота си от чужбина за вас.Трети ден никаква реакция от вас или вашата Партия.В момента това не е Шоу.Ние българския народ очакваме от вас да ни извадете към едно по добро бъдеще.Според думите на другите партии топката е при вас.Макар и с правителство на малцинството поемете контрол върху държавата и докажете думите си!Трябват ни лидери не празни приказки!
Няма и какво да каже, защото е в патова ситуация. Трябва или с Бойко да се съюзи и да направи експертен кабинет или с Нинова. Ако върне мандата на Радев, значи бяга от отговорност и подозирам, че при предсрочни избори Борисов ще се върне на бял кон."
 
"Здравейте искам да кажа че за първи път отидох да гласувам в живота си и ако слави ме разочарова и откаже да създаде правктелство и дадът мандата на друга партия ще ми е за пръв и последен път"
 
Публикацията му от неделя вечерта е събрала над 8000 коментара. Много от поддръжниците на Трифонов изказват симпатията си към него и му пожелават бързо оздравяване.