Оставката на шефа на Националната служба за охрана ген. Ангел Антонов, която вече е официален факт, предизвика множество коментари за евентуалния му наследник. Възможно ли е обаче тази оставка да стане причина за рокада и в пловдивската дирекция? Според запознати кандидатите за овакантения пост на Антонов са трима - двама дългогодишни служители на високи позиции в НСО и пловдивчанинът Тодор Гребенаров, който в момента е директор на Охранителна полиция  в МВР. 

Тъй като обаче службата е военизирана това означава, че за да бъде назначен на военна служба, началникът на НСО трябва да има офицерско звание. Гребенаров обаче е цивилен. За това обаче има „вратичка“, която често се използва за производство на генерали. Става дума за Постановление №148 ог 23 август 2012 година за привеждане в съответствие на служителите от резерва в МВР и ДАНС със званията на военните. С това постановление се приравнява във  военно звание бивши полицаи и контраразузнавачи, минали в резерва. 

За да се възползва от това постановление обаче Гребенаров трябва да стане част от резерлва на МВР или с други думи да бъде пенсиониран. Така или иначе практиката е показала, че когато има желание , се намира и начин, затова нищо чудно бившият директор на пловдивската полиция скоро да сложи генералските пагони и да оглави НСО. Смята се, че кандидатурата му е подкрепена от президента Румен Радев, който още от само начало на мандата си показва неудоволетворение от начина по който действа НСО. 

Според кулоарни слухове от МВР за мястото на Гребенаров като директор на Охранителна полиция се спряга директорът на плодивската полиция ст. комисар Атанас Илков. Така, че гърмът, който удари в София, може да заглъхне чак в Пловдив. 

Интересното е, че бившият вече шеф на НСО Антонов е обект на разследване от Военна прокуратура точно заради нарушения, извършени на територията на пловдивската дирекция.  Срещу него върви проверка за злоупотреби с управлението на служебния автопарк и ловното стопанство "Кричим". Генералът често отскачал там с приятели, а ловните излети били представяни като командировки. Според проверяващите обаче представител на държавната власт не е бил гост на рециденцията, за да се нуждае от охрана. Сигналите срещу Антонов били получени в президентството и препратени до главния прокурор. Служители на НСО разказват, че Антонов си имал и личен служебен автопарк от 4 лимузини и 2 джипа. 

Резиденция "Кричим" бе върната на НСО през 2014 г. Това се случи, след като Върховният касационен съд постанови, че бившият цар Симеон и сестра му Мария Луиза нямат право на собственост върху него и резиденцията, тъй като тя е строена с пари на държавното интенданство миналия век.