Слаба превенция на охранителната дейност по линия на КАТ е причината довели до приемането на оставката  на директора на пловдивската полиция Пламен Узунов, заяви главният секретар на МВР Георги Костов. Той бе в Пловдив, за да представи новия директор Христо Разсолков.

Той съжалява за решението на Узунов, който е демонстрирал изключително високо ниво в оперативно-издервателните дейности, както и отлични качества на добрия ръководител – работоспособност, компетентност и лоялност.

Относно новият директор на пловдивската полиция - Христо Разсолков, Георги Костов заяви, че той е млад човек, който притежава същите качества като Узунов и трябва да прояви твърдост и решителност, за да отстрани натрупаните проблеми от липса на контрол проблеми в системата.

„Няма да му бъде лесно.Бързо трябва да навлезе в спецификата на обслужваната територия. Негов минус е ниското познаване на състава на полицията, но той притежава предимство – няма сантименти към ръководители и служители”, каза Костов.

Според него голяма частот проблемите са именно в следствие на натрупване на сантименти .

Главният секретар на МВР не уточни дали ще има още рокади в полицията, след скандалите около задържането на Милан Дивеков.

„Един достоен човек си подаде оставката заради вредни практики. Надявам се на възмездие и всеки да си понесе последствията”, завърши Георги Костов.

TrafficNews.bg