В петък два от пловдивските информационни сайтове излязоха с идентични материали, базирани на месечната статистика на агенцията за онлайн изследвания „Гемиус“ . И двата сайта са се обявили за лидери на медийния пазар. Публикували са различни редактирани варианти на таблицата на метричната агенция, показвайки резултатите, които ги представят в най- добра светлина.

 

           

За да бъдем полезни на читателите /и рекламодателите/, TrafficNews.bg ще ви покаже пълната картина на статистиката на Гемиус.  

 

В новинарската таблица на метриката за месец юни онлайн изданието на Марица заема 19-то  място.  Анализаторът отчита 299 542 посещения от компютър или мобилно устройство и 4 883 902 импресии /отворени страници/ . Пловдив24 е на 28-то място със 189 487 посетители и 5 742 300 импресии. Пет пункта след него, на 33-та позиция е TrafficNews.bg със 165 853 посещения за месеца и 1 310 113 импресии. 

Освен тези показатели обаче, метриката на Гемиус съдържа и други интересни категории като „Средна продължителност на престой на посетител“ и „Средна продължителност на импресия“. Според първият показател читателите прекарват в Марица 18 минути и 18 секунди, в plovdiv24 – 27 минути и 20 секунди , а в TrafficNews.bg- 9 минути. 

Ако решим да се държим като политици след избори, анализирайки втората категория,  ние също би трябвало да излезем със заглавие „TrafficNews.bg e най- четеният новинарски сайт в Пловдив“. И няма да сме излъгали, тъй като средната дължина на импресия /т.е колко време един читател се задържа в съответната страница, преди да отвори нова/ при нас е 1,8 мин., в Марица е 1,6 мин., а в plovdiv24- 0,54 мин. Наблягаме на думата ЧЕТЕН, тъй като правим сравнение между новинарски сайтове.

В тази връзка трябва да отбележим , че  TrafficNews.bg не поддържа „търговски площи“ с малки обяви, каталози на фирми, лекарски справочници, нито има собствена социална мрежа. Също така няма форум с анонимни коментари, в които хейтъри да се упражняват. От водещите три сайта, единствено TrafficNews.bg е изцяло информационен сайт, без да се надява на посещения от обяви, справочници и други. Т.е. нашите посещения са генерират на 100 % от читатели, а не от потребители на различни услуги, както останалите. 

Дизайнът на TrafficNews.bg e ориентиран в интерес на потребителя- в него липсва т.нар „странициране“ – т.е новините са подредени така, че на читателя , да не му се налага да отваря по няколко страници, за да достигне до търсената новина от деня. Подобни хватки действително генерират допълнителен брой импресии/удобен начин за оправяне на отчетите пред рекламодателите/. Средната продължителност на импресията е критерий  за проверка на фалшивите импресии- той показва дали даденият сайт купува трафик, използва фейкове или  „помпи“ определени новини.

TrafficNews.bg повече от месец убедително е вторият сайт на Пловдив, показва един от най-авторитетните интернет аналитични сайтове в света  - Alexa.com. Анализите в него се съставят от реалните потребителски влизания и импресии в различните сайтове, и не отчитат различните „трикове”, които използват някои пловдивски информационни сайтове.

Според класацията на Alexa, TrafficNews.bg  е на 120-то място по посещения в България. Важно уточнение е, че тук не става въпрос само за българските сайтове, а за всички, които могат да се отворят от нашите географски ширини, включително Facebook, Google и другите интернет гиганти.  В световния трафик сайтът ни е на 88 000 място.  Посетителите ни са 96 % от България,  а  читателите ни от Великобритания са 2,5 %.

Зад TrafficNews.bg  e онлайн изданието на вестник Марица, което е на 148 място.

Пред нас е единствено  информационния портал plovdiv24, които са  на 67-ма позиция.

Нито един друг пловдивски сайт не е в Топ 1000 сред най-посещаваните сайтове от България, сочи анализа на Alexa.

Всъщност извън сухите цифри и статистиките, най-добрата "броячка" за един сайт е интересът на читателите към него.

TrafficNews.bg все още е "пеленаче" в сравнение с медиите под тепетата, някои от които вече са с 10- годишна история, а други са навъртели четвърт век.  Въпреки това той вече има сериозен кръг верни читатели, които знаят че ще открият актуална и точна информация за всичко случващо се в града и страната, но и много любопитни и забавни истории.

С всеки изминал ден броят на читателите ни расте, а изданието вече подготвя изненада за 20 000-я читател, харесал страницата ни във Фейсбук.  

TrafficNews.bg благодари на всички свои читатели, на всички които ежедневно изпращат сигнали, на всички които ни критикуват, на всички които ни вярват, на всички които ни насърчават!

Живеем в изключително динамично време и информационните технологии непрекъснато се променят.

Конкуренцията е най-здравословната среда, в която един бизнес може да се развива.  

TrafficNews.bg подготвя изненада както за читателите, така и за конкурентите си. Каква ще бъде тя, ще разберете на първия рожден ден на TrafficNews.bg на 1 септември!

TrafficNews.bg