Кучета от приюта в Гълъбовци станаха фотомодели и позираха пред професионален фотограф за календара на фондация "Шаро - подай лапа на изоставените". 12 от 100-те кучета, намерили дом при семейството на Валя и Венци, застанаха пред камерата на Иван Добрев, който е успял да улови в очите на всеки от тях мечтата му за собствен дом и семейство.
 
Красивото издание се нарича "Календар на мечтите" и е изработен изцяло със средства на частни компании и  и помощ от доброволци на фондацията. Парите, събрани от продажбата на календара, ще бъдат вложенви в храна и лекарства за 100 те кучета и 20-те котки, които живеят в Гълъбовци.
 
"За мен беше истинско удоволствие, и голямо професионално предизвикателство като фотограф да участвам в създаването на благотворителния "Календар на мечтите" на Фондация "Шаро - подай лапа на изоставените".  Мои модели бяха дванадесет бездомни и изоставени кучета, които надявам се благодарение на добротата на всички нас ще получат по-добър живот през новата година. P.S. Държа да подчертая, че всички модели участвали във фотосесията получиха своите заслужени лакомства и наградки" казва фотографът Иван Добрев. 
Календарът съдържа не само снимки, но и кратки послания с мечтите на всеки от героите.
 
"Надяваме се също много от животните, за които се грижим, да намерят осиновители, които да се грижат за тях с цялата любов, които тези страдалчета заслужават" казва основателят на фондацията Славена Русева. Тя и Вероника Янева са в основата на инициативата. Славена и фондацията се грижат от години за бездомните кучета и котки в Гълъбовци, като осигуряват храна, лекарства, а също така кастрират животните. Популацията обаче не намалява, защото много хора оставят до приюта цели кучила новородени. 
 
Преди 20 години Валя и Венци  продават апартамента си в София, купуват си малка къща в село Гълъбовци, близо до Сливница и се установяват там с девет кучета. Първото, което спасяват, намират пред блока в София със счупен крак. Двамата изнемогват с малките си пенсии. Въпреки това обаче не връщат нито едно захвърлено куче. 

Цената на календара е 16 лева. Може да се поръча онлайн https://www.sharo.bg/en/ и на ФБ страницата на фондацията. Продава се също в магазина на Petmol във Фантастико в софия и в пекарна "Клер". 

ЯНУАРИ
Бък - Винаги съм искал някой да ме изведе на разходка

 

ФЕВРУАРИ
Агънчо - Дали някога ще бъда изкъпан и сресан?

МАРТ
Буря - Досега, животът ми беше истинска буря. Дали ще дойде и моят слънчев ден?

АПРИЛ
Хъска - Дали някой ще ме заобича като истинско хъски?

МАЙ
Лили - Когато порасна, ще имам ли истински дом?

ЮНИ
Дейзи - Чувала съм, че на домашните кучета им обличат дрешки

 

ЮЛИ
Марио - Нямам с кой да си играя. Никога не съм имал играчки.
 

 

 

 

АВГУСТ
Маша - мечтая през зимата да спя на топло.

СЕПТЕМВРИ
Линда - Аз също мога да изпълнявам команди, но няма кой да ми дава наградки.
 

ОКТОМВРИ
Митко - Ако имах семейство, щях да празнувам Димитровден.

НОЕМВРИ
Бенджи - Никой не иска старо куче, а ние също мечтаем за любов.
 

Календарът на мечтите - подай лапа на изоставените!