Приятели! А днес прочетохте ли инструкцията преди да излезете за работа? Камикадзетата не спят ???????????? особено внимавайте за неуместно облечен гладко избръснат мъж с вдървена походка ????????????. А инструкцията за уместно и неуместно обличане кога? :)

Така Владимир Каролев коментира инструкцията за разпознаване на камикадзета , разпространена във фейсбук. Според факсимилето тя е издадена от кмета на града Тодор Попов. 

Инструкцията е разписана от служителя по сигурността на информацията Николов.  Изброените признаци включват: неуместно облечен, раздразнителност, вдървена походка, потене и др. Общо са изброени 12 признака, по които може да предположите, че даден човек е подозрителен.

Проверка на регионалния сайт "Пазарджик Днес" е установила, че въпросната „инструкция“ е била разпространена централно до всички общини  и кметства на територията на страната във връзка с опасността от терористични заплахи. Всички ведомства са били задължени да поставят указанията на видно място, а охраната да следи за наличието на подобни хора на публични места.

Всъщност повечето от признаците /с изключение на бръсненето/ ги придобива почти всеки, имал близки срещи с чиновници от държавната администрация. Раздразнителността, потенето и молитвите са почти задължителни, ако си решил да си извадиш някакъв важен документ от държавно ведомство като удостоверение за наследници  или строително разрешение. Така че НЕ ДИШАЙТЕ и си припомнете безценния съвет на Дъглас Адамс: БЕЗ ПАНИКА!