"Информация се дава само с разрешение на наблюдаващия прокурор, както е постъпено в този случай. С цел - само и единствено - да не се използва това за инсинуации, въпреки че тя се използва. Тази информация е давана, след като е представена в съда и след като съдът я е обсъдил и се е произнесъл. Така че процесуален проблем няма. А това, че на някой не му харесва истината - това не е проблем на прокуратурата.

Така зам. главният прокурор Иван Гешев коментира оповестената информация по повод делото срещу "ТАД Груп", цитиран от БНР. 

По думите му прокуратурата няма защо да мълчи, при положение че не е виновна.

Гешев запита за какво е виновна прокуратурата, за това, че са арестували най-голямата група за телефонни измами и за почти 1 месец не е имало телефонни измами в страната, или за това, че са прибрали половината мутри или хора, които не били пипани в целия Преход.

"За това ли трябва да се срамуваме", изтъкна номинирания за главен прокурор.

По отношение на протестите срещу неговата номинация за главен прокурор той заяви, че е видимо, че една малка извънпарламентарна партия не го харесва, но за него била важна оценката на обикновените граждани, тъй като прокуратурата работи за тях.

"За мен е важно прокуратурата да работи активно и да повишава общественото доверие в себе си", подчерта Гешев.

Относно определението "бухалка на управляващите", Гешев коментира, че такива етикети се използват, когато човек няма други аргументи.

"Този тип определения излъчват безсилие и злоба", категоричен е той.