На връх 3 март пловдивчанинът Георги Георгиев празнува 15-я си рожден ден. Най-голямото желание на момчето е да оздравее. На 12-годишна възраст на Георги е поставена диагноза „Мускулна дистрофия – тип Дюшен-Бекер”. Заболяването е генетично и хронично.

Физическото състояние на детето се поддържа с ежедневни рехабилитации. Тъй като класическата медицина не предлага лечение на това заболяване, майката на Георги се обръща към центъра за биокорекция в Израел и получава оферта за експериментална терапия. В медицинско становище, изготвено от д-р Соткова – детски невролог, се посочва, че за Георги е препоръчително лечение чрез биокорекция по метода на проф. Василиев в Израел. Целта на семейството в момента е да набере 12 500 евро за лечение на Георги чрез биокорекция в Израел.До момента са събрани 6000 лева. Остават още три пъти по толкова.

С молба да разпространим информацията за зова за помощ и с призив към хората с добри сърца, към TNS.bg се обърна лелята на момчето.

„Здравейте обръщам се към вас със зов за помощ моя племенник Георги Георгиев. Моля ви да ни помогнете да съберем нужната сума. Георги мечтае само да оздравее и да бъде като другите деца. Помогнете ни да върнем усмивката на това лъчезарно дете”, пише Ива Рангелова.

Георги иска да стане бизнесмен и да помага на болни деца като него. Близките го описват като лъчезарен и много усмихнат. Любимият му предмет в училище е география. Обича да ходи на кино и да гледа филми за животните. Има една мечта - да оздравее и да си играе с другите деца.


TNS.bg