Спас Гърневски отново ще е общински съветник, след като се пребори за преференция. Бившият кмет и съратник на Иван Костов бе 24 в листата на ГЕРБ, но със събраните 478 преференции излиза на трето място.  ГЕРБ вкарват 18 общински съветника и независимо от условностите кои ще станат районни кметове или Иван Тотев ще повтори мандата си, Гърневски със сигурност ще изкара още един мандат като общинар.

Още преди изборите от ГЕРБ заявиха, че преференциите не са предпочитани, тъй като листата била наредена справедливо и правилно. Никой от кандидат- съветниците не провеждаше кампания за лична преференция, но явно Спас Гърневски го е направил. Със сигурност това няма да се хареса на другите партийни активисти на партията на Бойко Борисов.

Друг феномен е, че Костадин Димитров има повече преференции от Иван Тотев. За градоначалника преференциално са гласували 1824, а за кандидатът на ГЕРБ за Тракия 2724 души. Това се дължи най-вече на феномена 3/3 – номера на бюлетината за ГЕРБ и тази за преференция на Костадин Димитров. Въпреки това Тотев влиза първи в Общинския съвет, тъй като нужната преференция за изместване на водача е 50 % плюс 1 глас от всички гласували за партията.

Окончателните резултати в Общинския съвет ТУК

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg