Блъснатото на пешеходна пътека момче на бул. "Шести септември" днес по-рано предизвика множество коментари на нашите читатели. Най-вече на онези, които работят в близост до мястото, за което и ние сме писали неведнъж. Обновиха булеварда, което костваше на пловдивчани много чакане, попадане в задръствания, нерви и загуба на време. Е, дочакахме го! Но какво се случи след това?

"Елате пред завод "Чайка" на пешеходната пътека, където днес блъснаха човек. Тук е невъзможно пресичането! Над 120 души работим тук и всяка сутрин пресичаме на късмет!", ни написаха наши читатели. 

От абсурдното, направо невъзможно пресичане на чисто новия булевард, на който автомобилите фучат като по правило с превишена скорост, страдат всички, които работят в района. То буквално се е превърнало в игра на руска рулетка - ако имаш късмет... Звучи безумно и беше въпрос само на време да се случи нещастие - както стана днес.

TrafficNews.bg нееднократно е сигнализирал, че от 6 месеца на това място има изградена светофарна уредба, която обаче, изглежда, е сложена тук само за красота. Светофарът продължава да си мига с оранжева сигнализация и по никакъв начин не подпомага пешеходната пътека и завиващите наляво от "Шести септември" към ул. "Орловец". 

Какво още трябва да се случи, за да заработи светофарът? 

Потърсихме за коментар директора на ОП „Организация и контрол на транспорта“ в Пловдив Борислав Кръстев. Според него общинското предприятие започвало да стопанисва обектите, след като получи акт 16. А до този момент фирмата изпълнител "Щрабаг" не е предала обекта. "Ние сме в края на веригата", отсече г-н Кръстев.

И така, скъпи пловдивчани, след като чакахме 3 години и половина ремонтът на бул. "Шести септември" от Моста на Адата до Цариградско шосе да приключи, сега се въоръжете с търпение - да видим колко време ще й трябва на австрийската строителна компания, за да "предаде" изградената, но неработеща светофарна уредба.

А дотогава - кръстете се, като пресичате!