Кармен Леон де ла Бара почина миналата седмица от рак. Преди да почине, обаче семейството й, с помощта на благотворителна организация са направили нещо уникално за Кармен.

Кармен и съпругът й Антонио са от Чили, местят се в Австралия през 1989 година. В Сидни те отварят счетоводна фирма и в продължение на 30 години строят семейния си живот. През 1995 година двойката започва да се разхожда по брега на плажа Brighton-Le-Sands, западен Синдни, с пълен с чай термос, докато чакали трафикът в града да се освободи.

След като Кармен била диагностицирана с рак, тя вече не можела да работи, нито да се разхожда по плажа, прекарвайки по- голямата част от времето си на плажа: „Бяха минали поне два или три месеца, откакто майка ми беше виждала водата“, разказва Татяна Салоум, дъщеря на Кармен пред местно издание.

„Татко не можеше да я заведе, заради разстоянието и болестта й“, добавя жената. Тогава тя решила да се свърже с фондацията Dreams2Live4, която изпълнява мечтите на хора, които са в летална степен на рака. Татяна се надявала, че те ще помогнат на майка й да усети морския бриз за един последен път.

Кармен била откарана с линейка до плажа, а семейството й следвало автомобила. „Майка спеше много, но след като се оказа на плажа се разбуди и отвори очи“, разкрива Татяна. С тях дори е имало термос с чай, който пресъздал атмосферата на старите разходки.

Кармен починала два дни по- късно, а семейството й ще пази този уникален спомен за нея.

Превод и редакция: Trafficnews.bg