Никола е роден на 13.11.2014 година с диагноза "вроден дефицит на бедрената кост", вследствие на което едното краче е по-късо от другото с 4,5 см. Този вид операции в България се правят след 11-годишна възраст, но дотогава разликата ще е по-голяма и за да ходи, ще му е нужна ортеза. В момента Никола ходи със специална вътрешна стелка, но тя не е достатъчна, за да коригира разликата. Възможно е да получи множество изкривявания.

Семейството на малкото момче се обърна към нас със зов за помощ:

В Медицински център "Света Мери", Уест Палм Бийч, Флорида, САЩ, могат да оперират Никола веднага, д-р Пейли е един от най-добрите в тази сфера. Средата на септември ще преглежда в Барселона, там ще назначат и дата за операцията.

Операцията се състои в поставяне на външен фиксатор за 10 седмици (това е периодът на удължаване), през този период има осигурена физиотерапия, прегледи и рентген в клиниката. След постигане на желания резултат фиксаторът остава за още 10 седмици , но тогава вече може да се приберем в България, след което ще се върнем, за да го премахнат и поставят пирон, за да се избегне фрактура на костта.

Сумата за операцията е 120 000 долара и е непосилна за нашето семейство, затова се обръщаме към Вас за помощ."

Пловдивчани, да помогнем на 4-годишния Никола да ходи нормално и да тича с връстниците си!