Новият координатор на Младежката организация на БСП в Пловдив е младият хирург д-р Любомир Паунов.  Той бе избран от делегатите пред бившата секретарка на Градската организация на БСП Таня Николова. 

На състоялите се снощи избори официални гости бяха председателят на градската организация на БСП Красимир Трифонов, председателят на Националния съвет на Младежката организация – Николай Бериевски и неговият заместник - Атанас Атанасов, Атанас Телчаров - член на Националния съвет на БСП и Председател на Общински съвет – Садово.

Право на глас имаше и народният представител Теодора Халачева, а водещ беше председателят на БСП – Централен – Тодор Стоилов.

Д-р Паунов наследява поста именно от Теодора Халачева, която изкара два успешни мандата начело на организацията. Към момента тя е най-младият Народен представител в 44-то Народно събрание и заместник-председател по парламентарната дейност на Националното младежко обединение в БСП. Двамата заявиха, че приемствеността и съвместната работа ще бъдат приоритет през следващия мандат!

Д-р Любомир Паунов победи с 12:8 гласа Таня Николова, след силно изказване, в което посочи основните проблеми сред младежката организация и основните приоритети, по които трябва да се работи.

Младият лекар е член на БСП от 2007г. и има вече зад гърба си богат партиен опит. Към настоящия момент е член на Националния, Градски и Областен съвети на партията, Заместник-председател на район Централен. На миналите избори беше на 5-то място в градската листа за Народни представители, а допреди месец беше и Председател на младежката структура на район Централен. Специализира хирургия, асистент, член на Управителния съвет на Районната лекарска колегия на Български лекарски съюз, има две магистратури – медицина и здравен мениджмънт.

Ето какво каза д-р Паунов след избора:

- Защо решихте да се кандидатирате за поста и как се стигна дотук?

- Никога определени партийни постове не са ми били самоцел. Винаги съм твърдял, че човек трябва да се изгради като личност и характер, да има необходимия политически опит, когато взима решение за следваща стъпка! Така прецених, че е дошло и моето време да дам от себе си и да се опитам да допринеса с нещо за по-доброто бъдеще на младите хора, което съм се опитвал да правя и досега, макар и не като градски младежки координатор!

- Какво Ви мотивира да поемете поста? Какво искате да промените?

- Мотивира ме това, че вече имам достатъчно голям опит зад гърба си, чувствам се подготвен, младите хора напускат пределите на България непрекъснато и всички ние трябва да се обединим, да спрем по някакъв начин този процес и да работим за тях! Те не намират реализация на територията на тяхната собствена родина. Трябва да направим така, че бъдещето да бъде наистина за тях, а не, както гласи един цитат на Бърнард Шоу, че „бъдещето е за младите, но когато остареят“! Всички приоритети и цели, които съм си поставил, изказах подробно на вчерашната конференция, смятам да ги гледам често и да си напомням какво още не съм свършил.

- Как мина гласуването?

- Така както и очаквах...дори, ако трябва да съм честен, очаквах още по-убедителна победа, но това само ме прави по-силен, кара ме да продължа да работя усърдно, за да защитя доверието на тези, които ме подкрепиха и да спечеля доверието на тези, които не ми гласуваха такова!

- Какви са очакванията от поста?

- Очаквам да изкарам един успешен мандат, да направя така, че да не се срамувам, а да съм горд от свършеното! С всяко нещо, с което съм се захващал, съм целял да се представя достойно, ще се стремя и с това да бъде така! Осъзнавам, че няма да е лесно, но смятам да създам един силен екип, защото сам, без подкрепата на другите, никой не е способен да постигне големи успехи, особено в тази сфера!