Рокада в Общинския съвет на Пловдив ще бъде извършена от Общинската избирателна комисия. Върховният административен съд постанови решението на ОИК за избор на Димитринка Вакрилова от БСП в ОбС  за нищожно. Така на нейно място ще влезе Десислава Йорданова, която е дъщеря на депутата от социалистите Георги Йорданов.

Спорът, който бе решен от ВАС, касаеше кой да влезе на мястото на Теодора Халачева, която бе избрана за депутат на последните избори.

Читател на TrafficNews.bg изпрати любопитен снимка на кореспонденция между новия общински съветник и зам.-председателя на ОИК от квотата на „България без цензура“ Кристиян Гьошев.

Последният, който е юрист, явно е помогнал на Йорданова, за да спечели делото, а отдолу тя сипе благодарности към него и обещания за много черпене.

Нашият читател обаче е останал възмутен от начина, по който новият общински съветник и зам.-председателят на ОИК си комуникират.

Гьошев се обръща към Десислава Йорданова дали „Леля Дима ще черпи“, явно имайки предвид Димитринка Вакрлиова. Дъщерята на депутата пък отвръща „Не, тя няма да има пари вече“.  Коментарите по адрес на Вакрилова продължават, а в разговора се включва и адвоката на Славчо Атанасов Атанас Петров.

„Може и да са вътрешнопартийни боричкания, но начина, по който се обръщат и говорят за трети лица, е най-малкото недостоен. Каква е тази колаборация между БСП,  хората на Бареков и тези на Славчо Атанасов?“, пише пловдивчанинът.

Ето и въпросните коментари на стената на Йорданова: