Софийската мутра с Q7  минава на червено, забива се в такси и във входа на метростанция, джипът е разцепва и помита две момичета, които стоят на тротоара. Аудито е бил с фалшиви номера, а вътре е имало синя лампа. Шофьорът - бившият футболист на "Левски" Георги Семерджиев е с бил с невалидна швейцарска книжка. След катастрофата той и спътничката му напускат мястото на катастрофата и чак днес следобед бе задържан от полицията. И макар, че този сюжет изглеждакато сцена от "Под прикритие", за съжаление е съвсем реална , а две млади жени ще останат завинаги на 22 и 26 години. 
 Отново имаме надрусан /вероятно/ шофьор, минал на червено, каращ с превишена скорост, с множество нарушения на пътя в досието си, живеещ с чувство за безнаказаност. Последното е напълно оправдано , предвид факта, че шофьорът - убиец е имал 50 наказателни постановления за нарушения напътя, но това изобщо не му е пречило да се прави на рали състезател по улиците на столицата. Ако съдим по коментарите, за собствениците на мощни коли, в този район  светфарите са просто светлинки по пътя.  Това не е обикновен пътен инцидент, а диагноза за нивата на корупция в държавата ни. Жестоката катастрофа показва всякаква липса на воля за въвеждане на драконовски мерки за пътна безопасност. 
 
Ето и няколко коментара по темата, която предизвика огромен отзвук в обществото:
 
 
Д-р Цветеслава Гълъбова, директор на държавна прихиатрична болница "Иван Рилски":
 
Новините от тази сутрин са ужасяващи и по същината си, и по количеството.
Някакъв "с множество криминални регистрации, вкл.за наркоразпространение, с 50 наказателни постановления, с фалшиви номера на колата" с висока скорост се удря в асансьора на метростанцията и колата се разцепва. ИДИОТЪТ УБИВА две момичета, пешеходки. ИДИОТЪТ-ПСИХОПАТ и спътничката му, също не по-малък идиот от него са избягали от мястото на катастрофата. Вероятно са били друсани и пияни. Ще бъдат намерени, ще бъдат съдени, вероятно ще бъдат осъдени, но двете момичета няма да се върнат. А тези две друсалки ще продължат с абсолютно безсмисления си празен живот, в който пиенето, наркотиците и бързите коли са ценност.
А защо нищо не е предприето и не се предприема срещу гонките и меренето на самочувствието и п....те на разни умствено изгладени индивиди с мощни коли по кръстовища и булеварди в София, е друга тема.
 
Следващата новина е отново за ИДИОТ-ПСИХОПАТ, убил куче, защото му плашело кокошките!?!? Вади въздушна пушка и го убива.
Трета случка - непълнолетен шофьор, който често карал кола, убил жена на пътя. Отново безхаберие, отново безотговорност - на първо място от родителите, след това и на околните, които са знаели, но не са сигнализирали.
 
Всеки ден сме засипани от новини, обединени от един много съществен признак, за който ние не говорим, явно и не ни тревожи. Наричам го ПСИХОПАТИЗАЦИЯ на обществото - ширеща се чувство за безнаказаност, безотговорност, социална нечувствителност, категоричен отказ да се спазват правилата, задоволяване само на личните потребности и непременно получаване на удоволствени преживявания на всяка цена, незачитайки околните. Ето това е психопатията. Сега я наричаме личностно разсройство, че психопатия било станало обидна дума.
 
Тази обществена "болест" е проникнала като ракови разсейки навсякъде, във всички слоеве - от най-високите до най-ниските. Причините са много и ако и не вземем мерки, които са безвъзвратно закъснели, спокойно можем да се самоопеем и да приключваме сагата, наречена живот.
 
 
Радослав Бибмалов, писател
 
Вечер, от никаквите. Дежурен летен дъжд бевъзмездно мие улиците на прашната столица. На педя от градския пъп, мощен черен джип прелита над червения светофар и пикира в такси, след което се завърта и срутва асансьорния павилион на метрото. При този инфрастуктурен сблъсък джипът се цепи на две. Задницата поема своя нов, свободен път. Един тон метално гюле полита в безмилостен кърлинг по тротоара. На пътя му застават две случайни млади жени, неусетно запътили се към небесата. На 22 и 26.
В другата половина на джипа е имало шофьор и спътник. Изчезват в първите секунди след сблъсъка. Водачът е рецидивист - сборът от годините на жертвите е равен на тежките му нарушения на пътя. Карал е с фалшива книжка, с фалшиви номера, в държава с фалшиви правила, фалшиви норми и фалшиви наказания. Истински са били само намерените в половинката джип две сини лампи и полицейска стоп-палка.
Водачът се издирва, национално. Ще го намерят, заловят, закопчаят, покажат. Ще го пооплюем дружно, ще го заклеймим, ще го прокълнем, ще призовем наказание от всевиждащия Бог. А после бавно и кротко ще забравим и ще си тръгнем по тротоара на живота.
Горчиво утро, колеги българи. Държава, в която наказанията са само Божии, е в ръцете на Дявола.
 
Мария Касимова - Моасе, писателка
 
Две момичета са загинали. Някакъв с 50 нарушения и отнета книжка ги е помел с превишена скорост.
Почти всеки ден пътувам по пътя Самоков - София. Завоите са много и опасни, но “смелчаци” винаги има, за да изпреварват без никаква видимост, разчитайки на късмета. Тази сутрин точно така направи и полицейска кола, като застраши живота на хората в поне четири автомобила.
У нас смъртта е на почит. За живота започваме да жалим едва когато свърши.
Милите момичета, чийто живот снощи приключи! А виновниците за това са избягали. Дали са спали добре?
 
Теодор Ушев, режисьор
 
Честно... Не ви ли писна рецидивисти да тероризират държавата? Да избиват децата ни? Да остават безнаказани, заради липсата на съд и полиция?
 
 
И да, преди да виним държавата, може би трябва да погледнем себе. Докато не започнат хората да спазвате правилата, да уважават правото на живот на другите, да спрат да бабаитстват и да минават по втория начин, животът в България няма да струва и 5 стотинки.
 
Узаконеното беззаконие и нормализираната до баналност корупция, хроничната гражданска безотговорност и безразличието вероятно са удобни за много хора. Но щетите се трупат, докато един ден не се стоварят като лавина върху нас. Върху тези, които неглижират правилата и върху тези, които си затварят очите. И някои умира. 
 
Бел. ред. Заглавието е цитат от поста на Теодор Ушев