Посредници на кмета ми заявиха исканата сума. Един от тях е Иван Делевски, който беше мисля освободен под гаранция. Изпратих представител на надзорната ми фирма за обекта да види какъв е проблема, защото на мен ми отказваха информация. Една от служителките каза на този представител, че съм щял да спечеля 390 000 евро, което за мен е "абсолютна щуротия, но трябвало да приготвя нещо в замяна.

Това каза бизнесменът Здравко Ангелов пред Нова тв, който подаде сигнал срещу кмета на район "Север" в Пловдив.

Ралев беше арестуван на 30 май, заедно с пловдивски проектант и беше обвинен, че е поискал 60 000 лв., за даде разрешителното за строеж.

По думите на Ангелов, Делевски му донесъл договор, за какъвто не били говорили никога. В него липсвали основни неща. Сумата 60 000 в този документ била определена като капаро. Тя била точно 20% от строежа на халето.

"Ще излезнат много подробности и ще видите точно каква е схемата. Единият вариант беше под формата на договор, а другия – да се оставят парите в чейндж бюро. Така се вземат обменени, без да са белязани. Така се изчистват", поясни бизнесменът.

"Ти ли си най-умният в махалата?" ми каза кметът, когато ме прие за първи път. Не съм виждал такова поведение. Прекъсваше ме през цялото време. Каза, че е безсмислено да съм се консултирал с архитектите, понеже кметството го управлява той. Къде бил той в цялата схема? Облегна се на столчето и отново с няколко жеста ми намекна, че "кметството е негово", разказа още Ангелов.

Както TrafficNews.bg съобщи Ангелов, който е собственик на две фирми за имоти и строителство "А2 трейд" и "А2 пропърти", решил да строи кооперация в "Кършияка", като внесъл инвестиционното си намерение в кметството по район. По отношение на издаване на строително разрешително обаче срещнал отпор.

Свидетели по казуса - главният архитект на район "Северен" и служителката Ана Богданова, твърдят, че са били заставяни от прекия им шеф Ралев да намерят порок в документите, а не след дълго кметът взел папката при себе си, като отказал категорично да одобри строителството на блока.

Бизнесменът, който уличи в корупция Ральо Ралев - приятел с кмета във FacebookКой е Здравко Ангелов?