17 влюбени двойки от Пловдив ще се врекат във вечна вярност на 8.08.2018 г. Венчавки ще има в Централния дом на младоженците, в обреден дом "Пълдин" и зала "Тракия". Изнесените ритуали обаче си остават най-предпочитани. „Записаните за 8 август младоженци са предимно млади хора”, съобщиха за TrafficNews.bg от ОП „Радостни обреди”.

Бройката на венчавките е рекордна за делничен ден. Въпреки че е сряда, двойките смятат,  че трите осмици ще им донесат късмет. Според източните вярвания 8 е много специално число. В него е заложена вечността и безкрайността, а младоженците вярват, че сключвайки брак на тази дата, тя ще им донесе безкрайна любов и разбирателство. В числото 8 началото и краят се сливат, което е символ на много нови възможности, нови идеи и хоризонти. 8 символизира също хармонията и смирението, както и материалното благополучие.

Още по-голям интерес от страна на пловдивчани има към датата 18.08.2018 г., тъй като се пада в събота. От сега са планувани 27 сватби за този ден, но броят им може да се увеличи в последния момент. „Вечерните часове за 18 август вече са заети, но все още имаме свободни часове през деня. Така че всички младоженци, които искат да сключат брак на тази дата, са добре дошли”, допълниха от ОП „Радостни обреди”.